Valstybės dieną žinomos kaunietės kvietė ant šilko tapyti Senamiesčio gatves | Kas vyksta Kaune

Valstybės dieną žinomos kaunietės kvietė ant šilko tapyti Senamiesčio gatves

Organizatorių nuotr.

Valstybės dienos minėjimo proga asociacija „Kaunietė“ kvietė miestiečius į jaukų plenerą prie galerijos „Balta“. Valstybės dieną pradėję kristi lietaus lašai susirinkusius suginė į galerijos vidų, kur ant baltos šilko skraistės dažais pradėta lieti „Istorija šilke“.

Piešinio eskizą kūrė menininkė Jolanta Šmidtienė, o pasikeisdami liejo menininkai, „Metų kaunietės“ ir tiesiog pro šalį ėję ir į galeriją užeiti nepasidrovėję miestiečiai. „Istorijos šilke“ kūrimas vyko keturias valandas, o šis piešinys – tai Kauno Senamiesčio gatvelės, kuriose, kaip ir mūsų Valstybės istorijoje, dar yra likę juodų dėmių. Ir kurios, tikimės, greit išnyks. O tuomet ir visas senamiestis bus jaukus ir spalvotas“, – sakė menininkė Jolanta Šmidtienė.

Asociacijos „Kaunietė“ prezidentė Dovilė Bubnienė sakė, jog šiuo pleneru asociacija palaikė Kauno Senamiesčio draugijos Valstybės dienos proga organizuotą renginį „Senamiestis nepavaldus laikui“. „Šį nuostabų kūrinį galbūt parduosime aukcione, o gautas lėšas panaudosime geram darbui. O gal tiesiog padovanosime geram žmogui už jo indėlį į miesto ir jo žmonių gerovę“, – teigė D. Bubnienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA