R. Meilutytei pasaulio čempionate – liūdnos prognozės | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytei pasaulio čempionate – liūdnos prognozės

delfi.lt 2017/07/07 14:32
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Emilis Vaitkaitis Rūtos Meilutytės situaciją įvardijo kaip sudėtingą. Pasak jo, po Rio de Žaneiro olimpiados ji keturis mėnesius ilsėjosi, balansavo ties pasitraukimo iš sporto riba. LPF vadovas galvodamas apie pasaulio čempionatą spėlioja, ar plaukikei jis nebus paskutinis karjeroje.

Pasaulio čempionato plaukimo varžybos Budapešte prasidės liepos 23 d. ir truks savaitę. Panašu, kad praėjusią žiemą ant Dunojaus kranto iškilusios „Danube“ arenos tribūnose, kuriose tilps 12,5 tūkst. žiūrovų, įsitaisysiantys lietuviai turės sėdėti it ant adatų – šįkart jų tautiečiams niekas negali nei iš anksto kabinti medalių, nei dalinti vietų finaluose.

E. Vaitkaitis spėlioja, kad planetos pirmenybės Budapešte gali būti paskutinės. Jo teigimu, taip yra todėl, kad R. Meilutytei išlikęs didelis spaudimas – žmonės esą mėgsta ne tik greitai iškelti, bet ir sumalti. Kita vertus, žiniasklaida, visuomenės dėmesys yra dalis sporto.

„Pasaulio čempionatas, olimpinės žaidynės nėra vaikų darželis, įtampa konkuruojant su geriausiais pasaulyje neišvengiama. Geriausių sezono rezultatų suvestinėse skirtumas tarp R. Meilutytės ir lyderių – didžiulis. Reikia pripažinti, kad Rūtos sezonas buvo banguotas, nėra kaip prognozuoti jos rezultatų Budapešte. Faktas ir tai, kad konkurentai nesnaudžia“, – sakė LPF prezidentas.

Plaukikės L. King ir J. Jefimova šiame sezone, pasak vyro, pajėgios 100 m krūtine nuplaukti greičiau nei per 1 min. Jo teigimu, tikėtina, kad pasaulio čempionate jos gali pagerinti R. Meilutytės rekordus. „Manau, taip ir atsitiks. Rūta buvo geriausia pasaulyje 2012, 2013 metais. Bet dabar derėtų braukti brūkšnį, nebelyginti jos galimybių su praeities titulais. Gyvenimas vietoje nestovi, kiekvienas žmogus keičiasi. Plaukti taip, kaip 2012 metais, Rūta nebegali. Ne dėl to, kad nebėra sveikatos – pasikeitė jos kūnas, ankstesnis plaukimas jai nebetinka. Ji turi iš naujo išmokti plaukti, iš naujo atrasti sau tinkančią techniką ir greitį“, – komentavo E. Vaitkaitis.

Pasaulio čempionate Lietuvos plaukimo rinktinei atstovaus  Rūta Meilutytė, Ugnė Mažutaitytė, Simonas Bilis, Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Tadas Duškinas, Deividas Margevičius, Gytis Stankevičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA