Tarptautinio festivalio metu pagerbti Kaunui ir Lietuvai nusipelnę kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Tarptautinio festivalio metu pagerbti Kaunui ir Lietuvai nusipelnę kauniečiai

R. Tenio nuotr.

Vasarišką ketvirtadienio vakarą visa Lietuva šventė Valstybės dieną – nuo piliakalnių skambėjo valstybės himnas, visa šalis alsavo vienybe. Tokį vakarą nuspręsta pagerbti Kauno iškilias asmenybes – jiems festivalio „Operetė Kauno pilyje“ metu įteikti Santakos garbės ženklai už nuopelnus Kaunui ir Lietuvai. Vakaro metu iš viso įteikti 7 tokie apdovanojimai.

Vokietijoje Vasario 16-osios akto originalą radęs profesorius Liudas Mažylis su Lietuvos teatro ir kino aktore Gražina Balandyte-Čygiene apdovanoti aukščiausio, pirmojo laipsnio, Santakos garbės ženklais. Aktorei apdovanojimas įteiktas už Lietuvos menui reikšmingą kūrybą ir meilę teatrui, už sukurtus vaidmenis, Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui, politikos ir visuomenės veikėjui – už atrastą unikalų dokumentą.

Už kauniečiams svarbių krikščioniškų ir bendražmogiškų vertybių puoselėjimą bei miesto socialinės būklės gerinimą antrojo laipsnio Santakos garbės ženklas įteiktas vyskupui Kęstučiui Kėvalai.

Trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklais už nuopelnus Kaunui ir Lietuvai apdovanoti bendrovės SDG generalinis direktorius Eduardas Jasas, Lietuvos visuomenės sveikatos asociacijos garbės narys Gintautas Kligys, profesorė, habilituota medicinos mokslų daktarė Vida Marija Čigriejienė, Lietuvos teatro, televizijos ir kino aktorė Virginija Kochanskytė.

Po ceremonijos kauniečių akis ir ausis toliau džiugino tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ pasirodymai. Įspūdingo reginio, kurį režisavo Kęstutis S. Jakštas, metu netrūko kerinčių baleto numerių ir žymiausių Lietuvos operos solistų bei kviestinių svečių iš užsienio muzikinių pasirodymų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA