Smūgis narkotikų platintojams: sulaikytas krovinys su kanapėmis, kokainu ir amfetaminu | Kas vyksta Kaune

Smūgis narkotikų platintojams: sulaikytas krovinys su kanapėmis, kokainu ir amfetaminu

Asociatyvi / LR Muitinės nuotr.

Keistas maršrutas ir įtartina puspriekabės sienelė – to pakako, kad pirmadienio, liepos 3 d., rytą ties Garliava sustabdęs krovininį vilkiką muitinės mobiliosios grupės patrulis jį detaliai patikrintų rentgeno kontrolės sistema. Netrukus paaiškėjo, kad, be plastiko granulių, „Iveco“ vežė ir kitą krovinį: aptikta slaptavietė su, kaip įtariama, 17 paketų kvaišalų (kanapėmis ir kokainu ar amfetaminu).

Pirmadienio rytą kelyje A5 (Kaunas−Marijampolė−Suvalkai) Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis stabdė ir tikrino krovinines transporto priemones. Apie 10 val. 20 min. sustabdę iš Kauno važiuojantį vilkiką „Iveco“ pareigūnai kiek nustebo – plastiko granules iš Belgijos vežęs Lietuvos pilietis A. P. jas turėjo pristatyti į Alytų, tad jo kelionės kryptis buvo keistoka.

Vairuotojas paaiškino, kad į Kauną užsuko, turėdamas išnaudoti vilkikų vairuotojams privalomą poilsio laiką, tačiau tikrindami „Iveco“ puspriekabę pareigūnai atkreipė dėmesį į „tradicinę“ slėptuvių vietą – priekinę sienelę.

Tad vilkikas buvo palydėtas į Kybartus – papildomai patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistemą. Ten ir paaiškėjo, kad pareigūnai neapsiriko: puspriekabės priekinėje sienelėje išties rasta gerai įrengta slėptuvė. Joje muitininkai aptiko beveik 13 kg (17 įvairaus dydžio paketų) su, kaip įtariama, kvaišalais. Didesnėje dalyje (16 paketų) buvo, kaip manoma, kanapės, tačiau vienas (0,7 kg) pilnas baltų miltelių – įtariama, jog tai gali būti amfetaminas ar kokainas, tačiau galutinis atsakymas bus aiškus tik po ekspertizės.

„Iveco“ vairuotojas, Kauno gyventojas A. P., sulaikytas dviem paroms. Beje, pareigūnų žiniomis, jis jau yra turėjęs reikalų su teisėsaugos pareigūnais. Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų. Baudžiamojo kodekso 260 strp. už tai numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA