„Žalgirio“ krepšininkai ragina Lietuvos trispalvę iškelti ne tik per šventes | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ krepšininkai ragina Lietuvos trispalvę iškelti ne tik per šventes

delfi.lt 2017/07/03 11:34
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Artėjant Valstybės dienai – Liepos 6-a, kuomet visa Lietuva oficialiai pradės švęsti artėjantį valstybės Šimtmetį, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jungiasi prie pilietinės iniciatyvos „Lietuvos vėliava“ ir kviečia visus Lietuvos žmones didžiuotis Trispalve ir iškelti ją ne tik valstybinių švenčių proga.

„Žalgirio“ veteranas Paulius Jankūnas teigia, kad Lietuvos vėliavos iškėlimas yra gili ir iš kartos į kartą perduodama jo šeimos tradicija, todėl ir jis moko savo vaikus didžiuotis šiuo šalies simboliu.

„Matydavau, kaip senelis keldavo, tėvai keldavo vėliavą, ir dabar pats turiu sodybą, kur visada plazda Lietuvos trispalvė. Stengiuosi, kiek įmanoma, įskiepyti savo vaikams, kas tai yra vėliava, ką ji simbolizuoja ir kad reikia ją gerbti“, – atviravo krepšininkas.

Žalgirietis Artūras Milaknis sako, kad Lietuvos vėliava jam visuomet asocijuojasi su tautos vienybe ir laisve, dėl kurių lietuviams reikėjo įdėti nemažai pastangų.

„Vėliavos iškėlimas – tai kiekvieno žmogaus asmeninis parodymas, ką jam reiškia Lietuva, ta laisvė, kuri iškovota mūsų pačių“, – kalbėjo A. Milaknis.

Dar vienas žalgirietis, ne kartą savo rankose laikęs iškeltą Lietuvos vėliavą ir skleidęs pasauliui žinią, kad Lietuva yra vieninga šalis, – Antanas Kavaliauskas, kuris taip pat prisidėjo prie komandos draugų ir ragina visus pasaulio lietuvius iškelti Lietuvos vėliavą. Krepšininkas teigia, kad jam Trispalvė yra trijų brangių žodžių simbolis.

„Lietuvos vėliava man reiškia laisvę, vienybę ir patriotiškumą.“

2017 metų vasario 16-ą startavusi asmeninė Premjero Sauliaus Skvernelio pilietinė iniciatyva „Lietuvos vėliava“ skirta paraginti lietuvius visame pasaulyje didžiuotis savo šalimi ir iškelti Lietuvos vėliavą artėjančio Šimtmečio proga. Akcija turi ir kitą pusę – jos siekiama padėti įsigyti vėliavas tiems, kam šiandien sunkiau, šiuo metu Trispalvės jau pasiekė 150 Lietuvos šeimų.

Premjeras kviečia visus Lietuvos žmones prisidėti prie šios pilietinės iniciatyvos. Tai padaryti galima tiesiog iškeliant Lietuvos trispalvę arba paremiant aukok.lt portale iniciatyvą pavadinimu „Padovanok Lietuvos vėliavą“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA