Žalgiriečiai į Eurolygos varžybas skraidys nuosavu lėktuvu | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai į Eurolygos varžybas skraidys nuosavu lėktuvu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tituluočiausias visų laikų Lietuvos krepšinio klubas Kauno „Žalgiris“ į tolimas keliones artėjančiame Eurolygos sezone skraidys „Boeing“ lėktuvu, kuriame įrengtos 56 verslo klasės vietos. Lėktuvas buvo specialiai įsigytas ir priklauso komandos partnerio „Avia Solutions Group“ dukterinei grupės įmonei „KlasJet“.

Verslo klasės lėktuvas „Boeing 737“, kuriame įrengtos 56 sėdimos vietos, buvo specialiai modifikuotas šių metų pavasarį, pritaikant jį sporto komandai bei verslo kelionėms. Atstumas tarp sėdynių orlaivyje – daugiau nei 1 metras, o lėktuvo viduje vyrauja prabangi verslo klasės apdaila. Išskirtinė orlaivio modifikacija specialiai pritaikant lėktuvą sporto komandai buvo atlikta „FL Technics“ angaruose Lietuvoje. Kauno „Žalgirio“ lėktuvo modifikacija užtruko daugiau nei 4 mėnesius, o prie projekto dirbo beveik 50 Lietuvos, Jungtinės Karalystės bei Italijos aviacijos specialistų.

Pasak Šarūno Jasikevičiaus, „Žalgirio“ vyr. trenerio, komanda pastebi, kad sezono metu nuovargis tampa vis didesne problema, ypač žaidėjams, kuriems tenka keliauti gerokai dažniau ir toliau.

„Manome, kad kelionės privačiu lėktuvu gali atnešti 2-3 papildomas pergales Eurolygoje, kurių mums pritrūko praėjusiame sezone. Privačių skrydžių metu galėsime efektyviai išnaudoti laiką pasitarimams ar strategijų derinimui, tai padės tausoti jėgas ir išlaikyti koncentraciją. Skrydžiai privačiu lėktuvu buvo papildoma motyvacija man likti „Žalgiryje“, tai kartu padeda ir prisivilioti naujus žaidėjus“, – dėstė Š.Jasikevičius.

Vienos seniausių Eurolygoje žaidžiančių komandų, Kauno „Žalgirio“, artėjantį sezoną laukia 15 rungtynių išvykose. 2016-2017 m. sezone žalgiriečiai iš viso sužaidė daugiau nei 80 rungtynių, iš kurių beveik 20 proc. vyko užsienyje: Turkijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Rusijoje ir t.t.

„Šiuo metu verslą vykdome daugiau nei 40 pasaulio šalių, o bendrovės „KlasJet“ klientų bazė išsidėsčiusi nuo Europos iki Vidurio Rytų. Verslo klasės skrydžiai tėra mažas veiklos segmentas grupėje, kurioje teikiame įvairaus pobūdžio paslaugas nuo pilotų rengimo iki orlaivių techninės priežiūros palaikymo. Nepaisant to, esame didžiausia ir žinomiausia nepriklausoma bendrovė šiame verslo lėktuvų segmente Centrinėje ir Rytų Europoje. Per ateinančius 12 mėnesių planuojame iš viso turėti 3 tokio tipo orlaivius, o bendras „KlasJet“ orlaivių parkas turėtų sudaryti 12-14 lėktuvų. Džiugu, kad šiandien mūsų išskirtiniais orlaiviais skraido įvairių šalių vyriausybių, verslo, pramogų pasaulio atstovai. Mūsų orlaivius galima išvysti ir Holivudo filmuose su pasaulinio lygio žvaigždėmis. Didžiuojamės, kad išskirtiniu VIP klasės „Boeing skraidys ir Lietuvos legendinis klubas“, – komentuoja Gediminas Žiemelis, „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas.

„Boeing 737“ yra vienas populiariausių lėktuvų tipų pasaulyje. Tai vienintelis orlaivio modelis aviacijos istorijoje, kurio užsakymų skaičius viršijo 14 tūkstančių vienetų. Šis „Boeing“ tipas taip pat vienas dažniausiai naudojamų modifikacijoms į verslo klasės tipo orlaivius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA