Keturkojis pareigūnas Šakas netruko surasti apsivogusį vyrą | Kas vyksta Kaune

Keturkojis pareigūnas Šakas netruko surasti apsivogusį vyrą

Policijos nuotr.

Liepos 2-ąją, patruliuodami Kauno mieste, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Patrulių rinktinės vyriausieji patruliai apie 5:30 val. sulaukė Kauno apskr. VPK budėtojo pranešimo, jog Kaune, Vytauto g., galimai apvogtas namas.

Nieko nelaukę pareigūnai nuvyko minėtu adresu, kur juos pasitiko namo šeimininkė, papasakojusi, jog sugrįžusi namo rado ne tik atrakintas duris, bet ir nepažįstamą asmenį juose, kuris skubiai pasišalino. Moteris apibūdino, kaip nepažįstamasis atrodė, tad pareigūnai kartu su keturkoju kolega Šaku netrukus pradėjo paiešką netoliese esančiose vietovėse.

Pėdsakais sekęs keturkojis pareigūnas nuvedė į netoliese esantį miškelį, juo vedė dar apie 500 metrų kol galiausiai Dovinės g. pradėjo stipriau tempti prie vieno iš namų. Nenustygdamas vietoje keturkojis pareigūnus nuvedė prie komposto dėžės, už kurios pasislėpęs gulėjo vyras, atitikęs moters nurodytus požymius. Netoliese buvo rasti ir galimai iš namo pavogti daiktai. Vyras (gim. 1993 m.) buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Keturkojui pareigūnui Šakui tai jau ne pirma sulaikymo operacija. 3 metų belgų aviganių veislės keturkojis pagalbai policijos pareigūnams buvo ruošiamas nuo 4 mėnesių. Iš pradžių jis buvo pasitelkiamas pėdsekystei, žmogaus ir daiktų paieškai, sulaikymams, o nuo šių metų kovo mėnesio Šakas pasitelkiamas ir narkotikų paieškai.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariate dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str., dėl vagystės. Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA