Kauniečio kreipimasis į „BMW“ vairuotoją sulaukė atsako (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečio kreipimasis į „BMW“ vairuotoją sulaukė atsako (papildyta)

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Sekmadienio rytą portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė prisistatyti nenorėjusio kauniečio laiškas, kuriame jis teigia, kad praėjusią naktį pastebėjęs smurtą prieš moterį, norėjo pasikviesti pagalbos, tačiau jos nesulaukus, nusprendė netylėti ir situaciją paviešinti. Jis tikisi, kad paviešinus įvykio aprašymą, minėtas asmuo įvertins savo veiksmus ir ateityje taip nesielgs. Paviešinus situaciją viešoje erdvėje, Kauno policija teigia pradėjusi tyrimą.

Kauniečio laiškas

„Viliuosi, kad tarp skaitančių šias eilutes atsiras bent vienas, kurio pažįstamų ar draugų tarpe yra nuotraukoje užfiksuoto automobilio vairuotojas. Jei išties taip nutiko, tam skaitytojui reiškiu nuoširdžią užuojautą, nes jo bičiulis yra apgailėtina padugnė. Faktas!

Noriu pasidalinti praėjusios nakties įvykiu, kuris gerokai sujaukė mintis ir vis dar neleido ramiai užmigti.

Likus kelioms minutėms iki vidurnakčio (pagal telefono skambučių išklotinę matau, kad tai buvo apie 23.54 val.) sustoju ties Taikos pr. ir Birželio 23-iosios g. (vadinamąja „Telekomo“) sankryža. Priekyje stovi juodas senesnės kartos BMW „bumeris“ užtamsintais stiklais.

Šiaip nemėgstu tų stereotipinių vairuotojų skirstymų ir etikečių klijavimų vien pagal automobilio markę. Manau, kiekvienas gali vairuoti tai, kas jam patinka ar tiesiog, ką išgali. Bet tik ne šį kartą. Tuos juodus ratus, išgarsėjusius banditiškuose rusų filmuose, vairavo totalus kelių gaidys! Manau, tolesnis pasakojimas šį faktą turėtų patvirtinti.

Savo automobilyje tyliai klausausi muzikos. Ant galinės sėdynės miega keli mažamečiai, lauke gana vėsu, tad langai uždaryti. Nepaisant to, nežinia iš kur pasigirsta merginos klyksmas ir aiškiai girdimi žodžiai: „Gėlbėkit! Padėkit, prašau!“

Netrukus pagalbos šauksmas pasikartoja. Tai trunka vos kelias akimirkas. Išjungiu radiją ir, nesuprasdamas, iš kur sklinda garsas, praveriu langą. Viskas aišku: priekyje esantis BMW, net ir stovėdamas vietoje, ima keistai judėti. Pro smarkiai „užniauktus“ stiklus nematyti, kad vyksta viduje, bet klyksmas pasikartoja dar sykį ir labai neaiškiai įregimas vairuotojo siluetas ima muistytis į šalis.

Tą pačią akimirką užsidega žalias šviesoforo signalas. Pajudu kartu su BMW ir seku išgamai iš paskos tuo pat metu rinkdamas Bendrojo pagalbos centro numerį.

Apėmęs lengvas stresas, lyg tyčia, užgniaužia atmintį. BPC operatorei nesugebu rišliai paaiškinti, jog paskui „BMW 730“ važiuoju A. Baranausko gatve, nes tiesiog pamirštu jos pavadinimą. Po ranka gulintis išmanusis, lyg tyčia, nusėdęs. Gerai, kad bent užteko šalto proto įsimint ir aiškiai padiktuot valstybinį numerį „Citrina, citrina, Nijolė – šeši, šeši, šeši.“

Nesuprantu, kodėl tos 112 telefoninės procedūros tokios komplikuotos ir, mano galva, pernelyg ilgai gaišinančios brangų laiką, kai kiekviena sekundė gali būti aukso vertės. Bet tebūnie… Šįkart ne apie tai.

Tuo metu matau prasiveriančias priekines keleivio pusės BMW dureles. Prilėtinu, kad netyčia iššokusi mergina nepakliūtų po mano ratais. Deja, jos vėl užsidaro. Sekam toliau…

BPC jungia su policijos budėtoju. Nesu tikras, kiek tai užtruko, bet net jei tai buvo ir kelios sekundės, tuo metu telefone girdėta muzikėlė užkniso juodai! Per tą laiką BMW dar kartą stabtelėjo, pamačiau iš keleivio vietos išlendančias moters ar merginos kojas su šviesiomis kelnėmis. Bet ir tąkart keleivei ištrūkti nepavyko. BMW rūksta toliau.

Tuo metu atsiliepia policijos budėtoja, o mano nelemta „amnezija“ vis dar nesibaigia ir blogiausia, jog tokiu netinkamu metu. Rodos, kai reikia, žinau atokiausius savo miesto užkampius, o šįkart pamirštu A. Baranausko gatvės pavadinimą. Tik vėliau grįžęs į namus susidėliojau mintyse žemėlapį ir maršrutą, jog tuo metu iš A. Baranausko gatvės jau buvome pasukę į B. Sruogos gatvelę, o galiausiai akimirkai atsidūrėm J. Mateikos g. akligatvyje, kažkokio pramoninio pastato kieme.

Įjungiu ilgas šviesas bandydamas įžiūrėt, kas vyksta automobilyje. Galvoje topteli mintis, kad vairuotojas su keleive gali būti ne vieni. Nežinia, kas dedasi ant galinės sėdynės.

Dabar galvoju, kad tą akimirką reikėjo tiesiog sustoti skersai kelio. Kažin, ar tas skystakiaušis, sėdėjęs prie BMW vairo, būtų rizikavęs kliudyt mano šiek tiek sunkesnį ir gabaritais didesnį automobilį. Susimėčiau ir neišdrįsau, nes ant galinės sėdynės nuo kratymosi jau budinosi mažieji.

Toliau įvyko tai, ko ir reikėjo tikėtis. Gaidelis su BMW aiškiai suprato, jog aš, važiuodamas iš paskos, nesu atsitiktinis prašalaitis ir seku jam įkandin. Kol apsisukau, priešais save pamačiau labai greitai tolstančius raudonus žibintus. Be to, visą laiką telefonu dar bendravau su policijos pareigūnei ir bergždžiai mėginau paaiškint, kur vyksta veiksmas: „Ta gatvė, einanti nuo Vydūno alėjos, Zoologijos sodo ir Radvilėnų plento pro KTU Chemijos rūmus link buvusio „Telekomo“.

Pametęs išgamą iš akių, tegalėjau stovėt su įjungtu avariniu žibintu ir laukt atvykstančių patrulių. Labai tikiuosi, kad tiksliai nurodytas valstybinis numeris tapo bent šiokiu tokiu orientyru pareigūnams vidury nakties ieškant neprognozuojamo šunsnukio su veikiausiai įkaite tapusia keleive. Viliuosi, kad istorijos atomazga nebus pati juodžiausia.

Dar viena įdomi detalė: negalėdamas ramiai užmigt ir interneto žemėlapyje beviltiškai dėliodamas galimus bėglio maršrutus, sugalvojau į paieškos sistemą įvesti tą galvoje besisukantį raidžių ir skaitmenų kratinį: BMW CCN666. Ir ką jūs manote? Šio straipsnio iliustracija yra kaip tik tai, ką man pavyko aptikti! Net jei nuotrauka daryta daugiau kaip prieš metus, ta velnio mašina vis dar atrodo identiškai.

Pasirašau po kiekvienu savo žodžiu ir žinau, kad esama BMW markei ištikimų automobilių fanų. Bičiuliai, apvalykit savo bendruomenę nuo tokių menkystų, kokią man teko labai trumpai ir nesėkmingai matyt prieky savęs. Apskritai, jis vertas sėdėt ne prie vairo už tamsintų stiklų, bet ant šalto gulto už metalinių grotų.

Esu tikras, anksčiau ar vėliau taip įvyks, nes tu, sumautas smurtautojau, keldamas ranką prieš moterį ir versdamas ją spiegti nežmonišku balsu, esi tik nieko verta mėšlo krūva. Linkiu tau ilgo košmaro!

Policija pradėjo tyrimą

Sekmadienį Kauno policija atsiuntė pranešimą, kuriame skelbiama, jog dėl įvykio pradėtas tyrimas.

„Pagal pasirodžiusią informaciją viešojoje erdvėje. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas aplinkybių patikslinimas“, – skelbia Kauno policijos atstovas.

Portalo „15min“ žiniomis, BMW automobilį galimai vairavo policijos pareigūnas.

Papildyta „BMW“ automobilio keleivės komentaru

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sekmadienio vakarą sulaukė ir antros, įvykyje dalyvavusios pusės komentaro, kuriuo dalinamės.

„Džiugu, kad yra tokių pilietiškų žmonių, tačiau tai tiesiog yra žmogaus interpretacijos.

Aš esu ta mergina, kuri kaip, kad straipsnyje teigiama esu nukentėjusioji. Noriu visiškai paneigti šio straipsnio prielaidas. Su šeima vykome namo, taip pat su mažamečiu vaiku, kuris nuolatos verkė. Vairuotojui pasigirdo, kad šaukiamasi kitų žmonių pagalbos, pagalbos pakeltu tonu prašiau savo vyro, ieškant vaiko čiulptuko, kuomet degė raudonas šviesaforo signalas.

Tik įsukus į gatvelę išlipau, jį suradau ir išvažiavome namo. Nebuvo visiškai jokio smurto, esu sveika ir laiminga. Šis straipsnis visiškai neatitinka tikrovės. Matomai straipsnio autorius pasitaikė žurnalistas, kuris yra priešiškai nusiteikęs prieš „BMW“ markės automobilius, BPC ar policijos veiksmus.

Mano nuomone, straipsnio autorius turėtų įsitikinti, prieš rašant straipsnį pasitikslinti tose įstaigose į kurias kreipėsi- baigtį. Žinoma yra visokių žmonių ir visokių reikia, tačiau norisi tikėti, kad žurnalistai yra mokomi naudoti ne vien tik tokius epitetus, kurie žemina, skaudina ir įžeidinėja žmones. Tikint egzistuojančia žurnalistų etikos komisija, norėtųsi, kad straipsnio autorius sugebės atsiprašyti. O neliks skystablauzdis, kaip kad straipsnyje ižeidinėja vairuotoją, kuris neįšdrįso pastoti kelio. Šis straipsnis daro prielaidą, kad negalima pasitikėti žurnalistais ir straipsniais. Kai šiuo atveju tai neatitinka realybės. Mano nuomone tokie neobjektyvūs žurnalistai netūrėtų dirbti tokio darbo“, – savo pusės versija dalinasi kaunietė Kristina.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA