Pliaupiantis lietus gimtadienio nesugadino: zoologijos sode – kaip Afrikoje | Kas vyksta Kaune

Pliaupiantis lietus gimtadienio nesugadino: zoologijos sode – kaip Afrikoje

A. Barzdžiaus nuotr.

Apsiniaukęs vasaros dangus ir lietus nekliudo užsikrėsti puikia nuotaika, kuri gali atstoti ir saulės šilumą. Tuo galėjo įsitikinti visi nepabūgę išeiti iš namų ir apsilankę Lietuvos zoologijos sode. Šiandien čia – tikrų tikriausia Afrika, nors ir tenka slėptis po lietpalčiais bei skėčiais.

[galerija kiek=”24″]

Sekmadienį, liepos 2-ąją, smagiai švenčiamas zoologijos sodo Kaune 79-asis gimtadienis. Šventės tema – „Afrikoje“ Egzotinių gyvūnų jaunikliai, mažieji kamerūno ožiukai, įkurdinti ožiukų kaimelyje, iš tolimosios Afrikos kilęs anubių jauniklis, nykstantys perukiniai tamarinai, baltųjų lapių – korsakų jaunikliai, – šventės metu sulaukia didžiulio lankytojų dėmesio.

Vyksta edukacijos, supažindinančios su Afrikos gyvūnais, augalais ir kultūra. Taip pat galima išmokti groti Afrikos būgnais, patikrinti jėgas ir drąsą lipant alpinistų sienele bei išbandyti kinetinį smėlį. Gimtadienio metu galima pamatyti ir rankų darbo afrikietiškus aksesuarus, pasidaryti laikiną tatuiruotę ar net išsitepant veidus įsikūnyti į Afrikos gyvūną.

Gimtadienio svečiams netrūksta ir kitų pramogų – jie vaišinasi tortu,  kvapą gniaužia meninės gimnastikos atlikėjų „Diamonds Show“ pasirodymai. Žingeidieji drauge su tėvais gali patenkinti smalsumą užsukę į kūrybines keramikos dirbtuvėles. Mažiesiems lankytojams taip pat yra ką veikti – klausosi sekamų afrikietiškų pasakų ir ragauja šio tolimojo krašto gardėsių.

Taip pat šventės metu Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas siūlo palyginti savo bėgimo greitį su Afrikos gyvūnais bei mažiesiems lankytojams išbandyti mobilią saugaus eismo klasę. O „Robotikos akademija“ yra paruošusi specialią edukaciją visiems smalsiems ir techniką mėgstantiems vaikams.

Daugiau informacijos – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA