Teismui pagailo savo naujagimei gyvybę atėmusios moters | Kas vyksta Kaune

Teismui pagailo savo naujagimei gyvybę atėmusios moters

delfi.lt 2017/06/30 14:24
Delfi.lt/R. Achmedov nuotr.

Penktadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis 24 m. jonavietei Nadieždai Azarevič, nužudžiusiai savo naujagimį. Jai teismas skyrė 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

[galerija kiek=”4″]

Birželio 30 d. Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis jonavietei N. Azarevič, nužudžiusiai savo naujagimį. Kaip rašome Kauno apygardos teismo pranešime, Teisėjų kolegijos įsitikinimu, šiuo konkrečiu atveju ilgalaikis moters, auginančios du mažamečius vaikus, izoliavimas net ir minimaliam nusikaltimo sankcijoje numatytam 8 metų laikotarpiui, būtų labiau žalingas nei naudingas. Tvirti nuteistosios socialiniai ryšiai, jos teigiama asmenybė, priežastys, sąlygojusios nusikaltimo padarymą (veikos padarymo metu buvo emocinės įtampos būklės) šioje byloje yra išskirtinės aplinkybės, kurios sudaro pagrindą skirti mažesnę laisvės atėmimo bausmę, nei sankcijoje numatyta minimali.

Teismas pažymėjo, kad minėtos aplinkybės nepašalina N. Azarevič padarytos veikos pavojingumo, nesumažina jos kaltės, tačiau N. Azarevič nėra tiek pavojinga visuomenei, jog būtų būtina jai skirti laisvės atėmimo bausmę sankcijos ribose, juolab kad esminę reikšmę turi ne bausmės griežtumas, o jos neišvengiamumas, todėl kaltinamajai teismas skyrė 4 metų 6 šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurią ji turės atlikti pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesniam teismui.

Delfi.lt primena, kad ankstesniame teismo posėdyje, gegužės mėnesio pradžioje, kaltinamoji atgailavo, teigė, kad tiksliai neatsimenanti žudžiusi, dėl to moteris pripažįsta savo kaltę tik iš dalies.

Moteris kaltinama tuo, kad 2016 m. kovo mėn., tiksliau ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku, bute, esančiame Jonavoje, pagimdžiusi moteriškos lyties naujagimį, kurį iškart po to nužudė. Tai yra tyčia elastinio binto juosta suspaudė naujagimio kaklą ir ji netrukus įvykio vietoje mirė.

Teismo apklausos metu N. Azarevič teigė, kad tuo metu buvo neviltyje. Kūdikio tėvas nesiruošė padėti nei nėštumo metu, nei ketino rūpintis būsimu vaikeliu. Šios aplinkybės, pasak moters, galėjo privesti prie tokių veiksmų.

„Gailiuosi dėl to, kas įvykio. Tuo metu nesuvokiau savo veiksmų. Jei vėl galėčiau atsidurti toje situacijoje, taip nebepadaryčiau. Buvo labai sunku, mano finansinė padėtis sudėtinga, o vaiko tėvas paliko mane, pradėjo bendrauti su kitomis moterimis, šaipėsi iš manęs“, – teismo apklausoje sakė N. Azarevič.

Tai, kad moteris buvo nėščia, artimieji nežinojo iki pat lemtingų įvykių dienos.

Teisme liudijusi N. Azarevič mama sakė, kad jos dar du vaikus turinti dukra pirmuosius nėštumus irgi slėpė. Šiuo metu dvi dukros gyvena su mama ir senele.

Pagimdė ir paslėpė

Iki gimdymo moteris dirbo, per visą laiką pas gydytojus nesilankė. Lemtingą dieną moteris pasijuto blogai. N. Azarevič atsigulė į vonią, kur kažkuriuo metu pajuto skausmą, aptemo sąmonė, o atsibudusi pamatė, kad pagimdė vaikelį, kuris plaukiojo vandenyje nejudėdamas. Paslapčiomis N. Azarevič naujagimį įdėjo į maišelį, o jį – į kibirą, kurį paslėpė.

Moteris teisme teigė neatsimenanti, kaip darė veiksmus, nuo kurių ant kūnelio atsirado ekspertų nustatyti sužalojimai. Gal būt jie atsirado, kuomet naujagimis buvo dedamas į maišelį ir į kibirą.

Ekspertų išvadose nustatyta, kad kūdikio mirties priežastis yra pasmaugimas, kiti sužalojimai galėjo atsirasti vėliau. Taip pat nustatyta, kad kūdikis buvo išnešiotas, o gimęs kelis kartus buvo įkvėpęs.

Pagimdžiusi N. Azarevič jautėsi vis prasčiau. Atsiradusį kraujavimą mamai aiškino, kaip sunkias mėnesines. Galiausiai moteriai teko kreiptis į gydytojus, kurie ir nustatė, kad įvyko gimdymas.

Pati N. Azarevič teigia, kad jos būsena yra labai bloga. Moteriai sunku būti visuomenėje, ją labai žeidžia aplinkinių apkalbos.

Kaltinamajai paskirta kardomoji priemonė leidžia moteriai būti namuose ir rūpintis dukromis, tačiau ji nedirba.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA