Sulaikyti pareigūnais apsimetę ir sukčiavimus Kaune vykdę asmenys | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti pareigūnais apsimetę ir sukčiavimus Kaune vykdę asmenys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, birželio 27 d. sulaikė tris asmenis, kurie birželio 20-26 dienomis neteisėtu būdu galimai pasisavino įvairias pinigų sumas.

Įtariamieji sulaikyti Kaune esančioje Tilžės gatvėje. Vyras, gimęs 1989 m., ir dvi moterys, gimusios 1992 m., įtariami įvykdę 7 nusikalstamas veikas Kauno mieste, Šilainiuose ir Vilijampolėje, kuomet, apsimesdami policijos bei kitų valstybinių institucijų pareigūnais, iš vyresnio amžiaus žmonių išviliojo įvairias pinigų sumas, siekiančias daugiau nei 2 000 eurų.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, pareigūnai nustatė, kad įtariamieji nakvodavo automobiliuose ar viešbučiuose, o sulaukę skambučio vykdavo į pasakytą vietą paimti apgaule išviliotų pinigų.

Birželio 27 d., bandant sulaikyti asmenis, važiuojančius nuomotu automobiliu, šie bandė sprukti, nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų. Įtariamieji, pavažiavę kelis kilometrus, palikę automobilį pievoje, ėmė bėgti, tačiau Kauno apskr. VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai visus tris operatyviai sulaikė. Vėliau paaiškėjo, kad įtariamieji ne tik galimai vykdė sukčiavimus, bet ir vairavo transporto priemonę, neturėdami teisės jos vairuoti.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad įtariamasis prieš keletą mėnesių galimai įvykdė vagystę iš buto, esančio Šarkuvos g., Kaune.

Vakar, birželio 29 d., Kauno apylinkės teisme vyrui buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviems mėnesiams. Jam pareikšti įtarimai įvykdžius nusikalstamas veikias pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d., 215 str. 1 d., 178 str. 2 d., už kurias gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų vienai įtariamajai paskirta kardomoji priemonė – registracija policijos įstaigoje ir asmens dokumento paėmimas, kitai – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir registracija policijos įstaigoje.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA