#6 Mitas – Socialinis verslas anksčiau ar vėliau žlugs | Kas vyksta Kaune

#6 Mitas – Socialinis verslas anksčiau ar vėliau žlugs

Organizatorių nuotr.

Socialinis verslas Lietuvoje yra pakankamai nauja verslo forma, todėl daugeliui sunku įsivaizduoti tvarų bei gyvybingą tokio verslo modelį. Priešingai – yra daugiau manančių, jog tai savotiškas būdas padėti mažiau galimybių turintiems visuomenės nariams, o tai sąmonėje nupiešia gana miglotos ir neaiškios ateities perspektyvą. Verslas, kuriame pirmiausia siekiama teigiamo pokyčio bei poveikio visuomeninei, sunkiai įsivaizduojamas kaip pelninga ir finansiškai gyvybinga verslo rūšis, todėl dažnai vertinamas kaip laikina veikla, kuri anksčiau ar vėliau žlugs.

Socialinio verslo mitų griovėjai tuo įsitikino pakalbinę praeivius pagrindinėje Kauno gatvėje ir suskubo paneigti visuomenėje įsitvirtinusią nuomonę. Sugriaunant dar vieną mitą apie socialinį verslą, jie pasitelkė socialinio verslo atstovą, „TeenShapers“ programos paaugliams įkūrėją, socialinių inovacijų ir verslo programos „ChangeMakers‘ON“ ekspertą Artiomą Šabajevą. Socialinio verslo žlugimą Artiomas sulygina su žmonių, norinčių pakeistį pasaulį išnykimu. „Socialinį verslą daro tie žmonės, kurie nori pokyčių ir nori keisti tai, kai tokie žmonės dings, tada dings ir socialinis verslas” – teigė ekspertas.

Taigi, šeštoji ir tikrai ne paskutinė socialinio verslo mitų griovėjų serija įrodo, jog socialinis verslas gyvuos, kol gyvuos žmonės, trokštantys siekti visuomenei svarbių bei reikšmingų pozityvių pokyčių.

Daugiau apie pačią programą ChangeMakers’ON tinklapyje – www.changemakerson.com.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ – „ChangeMakers’On“ informacinis partneris.

Šio mito autorius – Evaldas Beliokas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA