Kauno Laisvės alėjos rekonstrukcija: kaina pasirodė per brangi, laukiama kitų pasiūlymų | Kas vyksta Kaune

Kauno Laisvės alėjos rekonstrukcija: kaina pasirodė per brangi, laukiama kitų pasiūlymų

BNS 2017/06/29 08:19
Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracija Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė naują Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbų konkursą. Savivaldybės teigimu, pirmasis konkursas nutrauktas tiekėjams pasiūlius per dideles darbų kainas.

„Pirmas konkursas baigėsi nerezultatyviai: buvo gauti keturių dalyvių pasiūlymai, kurių kainos viršijo pirkimui skirtą sumą, todėl jie buvo atmesti kaip per brangūs. Nuo šios dienos paskelbtas naujas konkursas, vokų atplėšimas planuojamas rugpjūčio 9 dieną“, – BNS sakė Kauno savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė.

Ji neatskleidė, kokios bendrovės dalyvavo pirmajame konkurse ir kokios buvo jų siūlomos darbų kainos. Šio nutraukto viešojo pirkimo ataskaita taip pat nėra užpildyta.

Kauno miesto savivaldybė likusios Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbams planuoja skirti beveik 11,8 mln. eurų.

Skelbime rašoma, jog planuojama parengti Laisvės alėjos tarp A.Mickevičiaus ir Vilniaus gatvių rekonstrukcijos darbo projektus I, II, III, IV etapams, atlikti inžinerinius geotechninius ir geologinius tyrimus, ir rekonstrukcijos darbus.

Planuojama rekonstruoti 257,6 m ilgio alėjos dalį tarp Vilniaus ir I. Kanto gatvių, 348,6 m ilgio dalį tarp I. Kanto ir Maironio gatvių, 252,6 m ilgio dalį tarp Maironio ir S. Daukanto gatvių, 256,2 m ilgio dalį tarp S. Daukanto ir A. Mickevičiaus gatvių.

Šiuo metu baigtas V alėjos rekonstrukcijos etapas. Beveik 5 mln. eurų vertės rangos sutartis dėl šių darbų pasirašyta 2015 metų balandį su bendrovėmis „Autokausta“, A.C.B ir „Autokausta keliai“.

Jos rekonstravo atkarpą tarp Soboro ir A. Mickevičiaus gatvių.

Planuota, jog visos Laisvės alėjos atnaujinimas bus baigtas iki 2020 metų. Visi darbai, kaip skelbta anksčiau, kainuotų apie 20 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA