Į Kauną neplanuotai skridusi žinoma režisierė pamatė prasidedantį košmarą | Kas vyksta Kaune

Į Kauną neplanuotai skridusi žinoma režisierė pamatė prasidedantį košmarą

delfi.lt 2017/06/28 12:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors Vilniaus oro uostas dar tik ruošiasi laikinam uždarymui, jau dabar nusileidimas Kaune gali kainuoti nemažai nervų, laiko ir pinigų.

Antradienio naktį tuo galėjo įsitikinti žinoma režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir dar dešimtys kitų keleivių, kurie naktiniu „Wizzair“ reisu skrido iš Londono į Vilnių. Feisbuko paskyroje ji pasidalijo tokiu įrašu:

„Panašu, kad keliones į Vilnių šią vasarą teks užmiršti – košmaras jau prasideda! Kauno oro uostas yra totaliai nepasiruošęs priimti keleivių! 30 min vėlavimas iš Londono pilną lėktuvą keleivių, skridusių į Vilnių, išlaipino… miegančiame Kauno oro uoste: lėktuvas prisiparkavo kokius 2 km nuo pastato, o autobusų nėra ir žmonės viduryje nakties su vaikais turi žingsniuoti tuos pora kilometrų.

Bagažo reikėjo laukti pusę valandos, lyg vienu metu būtų nusileidę 10 lėktuvų ir visi būtų užsiėmę, o kai tą bagažą gavome, išaiškėjo, kad vienintelis autobusas, skirtas viso pilno lėktuvo keleiviams jau išvažiavo, o kitas bus… kažkada.

Ką daryti tiems, kas važiuoja dirbti ir kam ryte 8 val. susitikimas Vilniuje? Kokia perspektyva? Taigi 85 Eur ir malonus p. Taksistas jūsų paslaugoms, bet ir čia… keliai aplink oro uostą remontuojami, duobėti, vaizdelis tikrai ne koks – ar kas spės juos sutvarkyti iki tos liepos 14 d., kai visas Lietuvos oro susisiekimo centras persikels į Kauną?“

Žinoma menininkė DELFI tikino suprantanti, kad lėktuvai vėluoja visame pasaulyje, tad nieko čia keisto. Vis dėlto ją stebino uosto darbuotojų ir jų vadovų požiūris į tokią gana įprastą situaciją.

„Toks įspūdis, kad visi atsipūtę ir visiems vienodai. Juk prieš lėktuvui pakylant iš Londono, likus 2,5 val. iki nusileidimo, Lietuvos oro uostai žinojo, kad jis vėluoja ir negalės nusileisti Vilniuje iki 2 val. (šiuo metu dėl pasiruošimo tako rekonstrukcijai Vilniuje lėktuvai nepriimami nuo 2 val. iki 5 val., – aut. past.).

Suprasčiau, jeigu tai būtų koks Niujorkas ar Londonas, kur judėjimas nepalyginamai intensyvesnis. O čia? Vienas lėktuvas atskrenda ir tokie dalykai? Negi negalima per tas kelias valandas pasiruošti priimti keleivius, kad jiems netektų naktį laukti pusantros valandos tuščiame oro uoste?“ – stebėjosi pašnekovė.

Kaip pavyzdį, kaip galima reaguoti į tokias situacijas ji pateikė taksi vairuotojus. Jeigu jie iš anksto sužino, kad nusileis nukreiptas lėktuvas ir būna pasiruošę vežti keleivius ne tik į Vilnių, bet ir Klaipėdą (esą už kelionę į pajūrį prašoma 170 Eur).

Problemą žino, sprendimų ieško

Bendrovės „Lietuvos oro uostai“ komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė apgailestavo dėl susidariusios padėties.

„Mums išties gaila, kad keleivė susidūrė su nemaloniais potyriais Kauno oro uoste. Kiekvienas minimas punktas turi savus paaiškinimus, tarkime, visi skrydžio iš Londono keleiviai yra tikrinami Valstybinės sienos apsaugos tarnybos, dėl kurių procedūrų eilės ir susidaro.

Šią problemą oro uostas žino ir nuolat ieško vis naujų sprendimų, kaip ją sutvarkyti. Ėjimą pėstute iki terminalo lemia oro linijos, kurios privalo pasirūpinti keleivių atsiradimu oro uoste ir nutaria, kad jie gali patys pasiekti terminalą“, – komentavo vadovė.

Jos teigimu, Kauno oro uostas jau dabar yra pasirengęs aptarnauti kur kas didesnį keleivių srautą.

„Deja, mažų nemalonumų keleiviams kilti gali bet kuriuo metu, nepriklausomai nuo keleivių skaičiaus ar aplinkybių. Žinoma, mes stengiamės ir toliau stengsimės, kad tokių atvejų būtų kuo mažiau“, – žadėjo I. Baltrušaitienė.

„Wizzair“ bendrovės atstovai netrukus žadėjo pakomentuoti situaciją, tačiau DELFI kol kas nesulaukė jų komentaro.

Samdys daugiau darbuotojų

Trečiadienį ryte „Vilniaus oro uostai“ išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame teigia, kad uždarius Vilniaus oro uostą, Kaune bus pasamdyta daugiau darbuotojų.

„Nors dėl kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos Vilniaus oro uostas daugiau nei mėnesį ir nedirbs, tačiau atostogų jo darbuotojai neplanuoja.

Visi stengiamės užtikrinti ramias ir patogias keliones, todėl didžiajai daliai šiuo metu sostinės oro uoste dirbančių žmonių liepą ir rugpjūtį laikinąja darboviete taps Kauno oro uostas“, – teigė bendrovės vykdomasis direktorius Donatas Voveris.

Planuojama, kad tako rekonstrukcijos metu iš Vilniaus į Kauno oro uostą dirbti išvyks daugiau nei 200 aviacijos saugumo darbuotojų ir kitų sričių specialistų. Kauno oro uoste šiuo metu jau dirba daugiau nei 50 aviacijos saugumo darbuotojų.

Taip pat tuo metu planuojama įdarbinti ir daugiau nei 100 laikinų darbuotojų, kurie tikrins keleivius, suteiks jiems būtiną pagalbą, skenuos įlaipinimo į orlaivį talonus, reguliuos keleivių srautus perone, terminaluose ir automobilių stovėjimo aikštelėse. Esą šiuo metu visi papildomi darbuotojai yra apmokomi.

„Taip pat esame dėkingi ir savanoriams iš mūsų įmonės administracijos, nusprendusiems tas 35 dienas dirbti Kauno oro uoste. Be to, esant poreikiui, turime galimybę pasitelkti pagalbą ir iš Palangos oro uosto“, – aiškino D. Voveris.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA