Dėmesio socialiniuose tinkluose sulaukė prabangus butas Kauno centre | Kas vyksta Kaune

Dėmesio socialiniuose tinkluose sulaukė prabangus butas Kauno centre

delfi.lt 2017/06/28 18:18
DELFI nuotr.

It auksu apkalti baldai, įspūdingi krištolo kandeliabrai, ant sienų – meno kūriniai. Tokį prabangų būstą, esantį pačiame Kauno centre, galima rasti skelbimų portaluose.

Keturių kambarių E. Ožeškienės gatvėje 1910 metų statybos name įrengtą butą siūloma įsigyti už 350 tūkst. eurų. Šio buto skelbimas feisbuke sulaukė itin didelio susidomėjimo ir pasidalinimų.

Butas – išties įspūdingas ir išskirtinis, tačiau nekilnojamojo turto (NT) agentūros „Capital“ brokerė Gina Mackevičienė pripažįsta, kad tokius prabangius butus parduoti nelengva.

„Kiekvienas daiktas turi savo pirkėją, taip ir kiekvienas būstas turi savo pirkėją. Per kokį laiką jis ateis – sunku pasakyti. Galbūt ateis pats pirmas pirkėjas ir pasakys: noriu, galiu ir perku, bet gali praeiti ir metai, ir du, kol tokį objektą kažkas nupirks.

Pati suprantate, kad tai specifinis objektas, todėl pirkėjas turi būti pakankamai specifinis. Žinoma, galima keisti tapetus ar dar kažką, bet jeigu pasiliekant tokį patį interjerą – pirkėjas turėtų būti antikvaro mylėtojas ar specifinio skonio. Iš esmės tai yra prabangus būstas ir tokiam būstui pirkėjų nėra labai daug“, – pripažino ji.

Brokerė pasidalina, kad skelbimas portaluose patalpintas vos prieš keletą dienų, tačiau jokių potencialių pirkėjų skambučių dar nesulaukė:

„Tokiems objektams aš paprastai aprašau viską, kas įmanoma. Tokių šiaip žioplinėjančių ir skambinėjančių šiaip kažko paklausti – nebūna. Jei skambina – tai tas, kuris nori eiti žiūrėti ir domisi rimtai, bet kol kas tokio žmogaus nebuvo.“

Ji atskleidė, kad prabangaus buto savininkas viešumo nenori, tačiau galinti pasidalinti priežastimi, kodėl butą buvo nuspręsta parduoti.

„Bute gyvena motina su dukros šeima, ir tiesiog tam tikroje amžiaus stadijoje ji pavargo nuo anūkų, – juokdamasi šmaikštavo G. Mackevičienė. – Todėl jie norėtų nusipirkti du atskirtus butukus.“

Ji pasakoja, kad 20 a. pradžios laikmečio namas išsiskiria itin storomis, kone 1 metro storio sienomis, aukštomis lubomis: „Savininkams jos atrodė net truputį per aukštos, todėl pasižemino jas buto viduje. Bet vis tiek dabar apie 3,5 m aukščio. Labai erdvu.“

Brokerės teigimu, kaina – 350 tūkst. eurų – buvo pasirinkta atsižvelgiant į visus veiksnius.

„Viską sudėjome: ir vietą, ir patį butą, netgi tai, kad jis labai stipriai renovuotas. Iš to seno pastato likę tik storos sienos ir išlaikytas senovinis parketas, kuris restauruotas. Visa kita yra visiškai nauja: naujos elektros instaliacijos, vandens, šildymo sistemos, vamzdynai“, – teigia ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA