Gyvenamųjų namų statybos Vilniuje didina tempą | Kas vyksta Kaune

Gyvenamųjų namų statybos Vilniuje didina tempą

Organizatorių nuotr.

Ekonomiškų, nedidelių būstų paklausa rinkoje ragina didinti „Ozo kvarteto“ Vilniuje statybų tempą. „Ozo kvarteto“ projekte pradedamas antras etapas – rinkai oficialiai pasiūlyti dar 109 nauji būstai. Pirmasis iš keturių namų šiame projekte buvo pradėtas statyti prieš porą mėnesių.

„Per du mėnesius parduota daugiau nei 30 proc. Būstų, todėl startavome su antruoju etapu. Matome, jog rinka aktyviai reaguoja į būstų pasiūlymus projekte, todėl nutarėme antrojo namo statybą pradėti kiek anksčiau, nei buvo planuota“, – sakė pardavimų vadovas Povilas Radzevičius. „Pirmieji būstų pirkėjai gauna geriausią kainos pasiūlymą ir, žinoma, turi didžiausią būstų pasirinkimą, todėl aktualu būstą rinktis ir pirkti ankstyvoje plėtros stadijoje“. Pirmieji du namai bus baigti statyti kitų metų vasarą. Pirmasis – birželį, antrasis – rugpjūtį.

„Ozo kvartetas“ yra konceptualiai išgrynintas kvartalas, kuriame statomi nedideli, puikiai išplanuoti 23-32 kv. m ploto būstai, orientuojantis į jaunų, savarankišką gyvenimą pradedančių žmonių poreikius bei galimybes.

Pasak P. Radzevičiaus, pagrindiniai projekto būstų pirkėjai – tai prieš metus ar porą pradėję dirbti jauni specialistai, turintys stabilias pajamas, nebenorintys nuomotis, perkantys pirmąjį savo būstą ir vengiantys didžiulių paskolų naštos. Tai žmonės ir iš kitų miestų, turintys laisvų pinigų, perkantys vaikams, kurie kitą rudenį atvažiuos į Vilnių studijuoti. Nedidelio ploto būstai išlieka patrauklūs ir kaip gera investicija.

„Jauni žmonės nori gyventi kuo arčiau centro, tačiau tokioje vietoje nuosavą būstą sau leisti gali ne kiekvienas, daugelį sulaiko ribotos finansinės galimybės. Šia prasme „Ozo kvartetas“ gera alternatyva, norintiems gyventi naujame būste, arti miesto centro“, – pastebi P. Radzevičius. „Jauni pirkėjai prioritetą teikia funkcionaliai, pilnai išvystytai Ozo parko aplinkai. Seni miegamieji rajonai nebetraukia, žmonės ieško būsto naujai besivystančiuose miesto rajonuose. Ozo kvartalas, dėl lokacijos ir viduryje esančio parko, patenka tarp populiariausių.“

Šiuo metu „Ozo kvartete“ statomi 2 A energinės klasės namai, kuriuose suprojektuota 216 nekilnojamojo turto objektų, numatoma požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. „Ozo kvartete“ kainos už būstą su daline apdaila svyruoja nuo 38 iki 55 tūkst. eurų. Pirmajam įnašui pakanka 5 tūkst. eurų. Netrukus su partneriais ketinama pasiūlyti būstų interjero projektus su sąmatomis. Jie padės skoningai ir greitai įsirengti naują būstą, bus lengviau ir greičiau įsikurti. Numatoma 1 kv. m įrengimo kaina neskaitant baldų – apie 250 Eur.

„Ozo kvarteto“ projektą valdo UAB „Re World“. Statybas valdo ir prižiūri „Jungtiniai projektai“, rinkodarą ir pardavimus vykdo UAB „Novalex“.

Plėtotajai yra įgyvendinę projektus „Radio Lofts“, „Neries apartamentai“, „Sky City“, tebeplėtoja „Karaliaus Mindaugo apartamentų“, „Turniškių dominijos“, „Naujosios Anglijos“, „Sklypų Kalnėnuose“, „Lazdynėlių vingio“ ir kitus NT projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA