Policija operatyviai sulaikė apie bombą teisme pranešusį asmenį: pasižymėjęs ne kartą | Kas vyksta Kaune

Policija operatyviai sulaikė apie bombą teisme pranešusį asmenį: pasižymėjęs ne kartą

R. Tenio nuotr.

Vėlyvą trečiadienio vakarą Kauno policijos pareigūnai po intensyvių paieškų sulaikė apie sprogmenį Kauno teisme pranešusį asmenį. Portalo „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, minėtas asmuo jau ne kartą pasižymėjęs Kaune neigiamame kontekste.

Kaip jau rašėme anksčiau, trečiadienio dieną buvo gautas anoniminis pranešimas apie neva padėtą sprogmenį Kauno apygardos teismo pastate, Mickevičiaus gatvėje.

Dėl situacijos buvo įvestas planas „Skydas“, evakuojami žmonės, tačiau atvykę „Aro“ pareigūnai, kurie apžiūrėjo teismo patalpas, nieko įtartino nerado.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, trečiadienio vakarą apie padėtą sprogmenį pranešęs asmuo sulaikytas nuomojamame bute. Jis jau ne kartą buvo pasižymėjęs Kaune, ypatingai Šančių mikrorajone. Prieš metus į jo akiratį buvo patekę kaimynų automobiliai, kuriems Gytis Zienius supjaustė padangas.

Žaliakalnio teritorijoje sulaikomas vyras policijos pareigūnams nesipriešino. Vyrui alkotesteriu nustatytas 0,00 prom. girtumas. Paaiškėjo, jog pastarasis prieš maždaug tris mėnesius paleistas iš įkalinimo įstaigos dėl turto gadinimo, viešosios tvarkos pažeidimo.

Įvykį toliau tiria Kauno apskr. VPK Kauno miesto Centro policijos komisariato pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Pastaruoju metu tai jau ne pirmas atvejis Kaune, kuomet pranešama apie neva padėtus sprogmenis. Šį mėnesį dėl panašaus pranešimo buvo evakuotas Kauno oro uostas. Apie sprogmenį pranešęs asmuo taip pat buvo greitai nustatytas ir sulaikytas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA