Pasakoja skaitytojai: skęstančio draugo negelbėjo, nes saugojo ant kranto buvusį šunį | Kas vyksta Kaune

Pasakoja skaitytojai: skęstančio draugo negelbėjo, nes saugojo ant kranto buvusį šunį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atšilus orams, didžioji dalis gyventojų patraukia prie vandens tvenkinių ar upių, norėdami atsigaivinti. Dažniausiai vykstama kompanijomis – dėl saugumo ir dėl geros nuotaikos. Tačiau paaiškėja, kad ne visada draugų kompanija yra nusiteikusi padėti nelaimės atveju. Būtent tokią istoriją pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Šiandien pasaulyje minima Tarptautinė žvejų diena. Jos proga skaitytojas Panemunėje po darbo nusprendė užmesti meškeres. Tačiau tokios žuvies pagauti jis nesitikėjo – netrukus pamatė, jog visai netoliese Nemune skęsta žmogus. Skaitytojas, žinoma, neliko abejingas ir skendusį ištraukė, iškart iškvietė greitąją medicinos pagalbą, stengėsi padėti viskuo, kuo tik galėjo.

Tačiau skęstantįjį išgelbėjusį skaitytoją labiausiai nustebino šalimais pastebėtas vaizdas – pasirodo, skendęs žmogus nebuvo vienas. Su juo prie upės atėjo dar du draugai, tačiau jų elgesys tikrai neparodė draugiškumo – kaip sakė skaitytojas, vienas iš jų greitai iš įvykio vietos pasišalino, o kitas verkė ant kranto dėl to, kad negalėjo gelbėti draugo, mat kartu su vyriškiais buvo ir šuo. Šis laikė jį tvirtai ir sakė, kad jeigu būtų šokęs gelbėti draugo, šuo būtų šokęs iš paskos ir galimai nuskendęs.

Istoriją pranešęs skaitytojas sakė, jog nenori moralizuoti ar dar kitaip sukelti pykčio įvykyje dalyvavusiems žmonėms. Tačiau tokia istorija, jo nuomone, pamokanti – nesvarbu, žmogus pažįstamas ar ne, pagalbos ranką visuomet reikia ištiesti.

Susisiekus su Kauno klinikų skubios pagalbomis skyriumi, į kurį buvo išvežtas skendęs žmogus, paaiškėjo, jog šiuo metu žmogus gyvas, jį stebi medikai. Tiesa, greitosios medicinos pagalbos budinti medikė pranešė, jog išgelbėtas žmogus buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA