Kaune atveriama dar viena gyvos muzikos erdvė | Kas vyksta Kaune

Kaune atveriama dar viena gyvos muzikos erdvė

R. Tenio nuotr.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelis – nuostabi erdvė, kurioje ne vienam kauniečiui yra tekę klaustytis iš laikrodžio bokšto skambančių varpų muzikos koncertų.

Nuo šiol sodelyje skamba dar daugiau gyvos muzikos – čia įsikūrusio restorano „Rojalis“ savininkų iniciatyva keletą kartų per savaitę pradėti organizuoti teminiai kokybiškos muzikos vakarai.

Pasak sausio pradžioje restoraną „Rojalis“ šioje išskirtinėje Kauno vietoje atidariusio verslininko Gintaro Kažemekaičio, nuo pat atidarymo dienos jam kirbėjo mintis šalia Amžinosios ugnies esantį skverą pagyvinti : pritraukti daugiau veiksmo, žmonių. „Ši erdvė turi labai gerą aurą, čia mėgsta pasivaikščioti romantiškai nusiteikusios poros, mamos su vaikais, ant suoliuko prisėda vyresnio amžiaus žmonės. Pamanėme, kodėl gi jiems nepasiūlyti ir kokybiškos muzikos, kad būtų malonu likti ilgiau, išgerti puodelį kavos ar vyno taurę po darbų mūsų restorano lauko terasoje“, – sako verslininkas.

Restorano „Rojalis“ įkūrėjai teminius muzikinius vakarus organizuoja savo lėšomis, vasaros laikotarpiui čia įrengė lauko sceną su stogu, pasirūpino erdvesne terasa, kurioje gali tilpti daugiau, kaip 100 žmonių. „Džiaugiamės, kad savivaldybė palaikė šią idėją, išdavė reikiamus leidimus, galbūt ateityje, jei mūsų idėja pasiteisins, galėsime tikėtis ir miesto paramos, bet kol kas patys esame šio sumanymo entuziastai, tai tikrai negailime tam savo pinigų ir stengsimės kviesti tik kokybiškus atlikėjus, kuriais kauniečiai nenusivils“, – sako G. Kažemekaitis.

Birželio pradžioje čia jau koncertavo aukšto lygio džiazo atlikėjai iš Klaipėdos, kurių pasiklausyti susirinko arti 200 žmonių, pasiteisino ir neseniai surengtas prancūziškos muzikos vakaras, o birželio 29-ąją, ketvirtadienį, kauniečiai kviečiami į populiarių Lotynų Amerikos šokių vakarėlį – drąsesni galės ir pašokti kartu pagal lotyniškus ritmus, santūresni – tiesiog mėgautis reginiu. Koncertui pakviesta ir išskirtinė iš kelių šalių muzikantų susibūrusi grupė, kurios siela – daininkė iš Ispanijos. Planuojama, kad visų mėgiamos melodijos klausytojus išprovokuos linksmybėms su šokiais, nes tarp renginio dalyvių pakviesti ir keli profesionalūs šokėjai, žadantys pamokyti to norinčius salos, čačos, rumbos šokių pradžiamokslio.

Ne mažesnė intriga žadama ir Mindaugo karūnavimo dieną – liepos 6-ąją. Pasak Ąžuolo Paulausko, Rojalio“ vasaros terasos renginių organizatoriaus, valstybės šventės proga sumanyta pradžiuginti kauniečius Laikinojoje sostinėje skambėjusiomis melodijomis bei vėlesnių laikų šlageriais. Tad vakaro metu skambės mėgiamos Šabaniausko, Raudonikio, Makačino, Povilaičio melodijos ir populiarių dainų žodžiai. „Svarbiausia, kad būtų geras oras“, – sakė pats dažnai „Rojalio“ scenoje pasirodantis muzikantas ir kompozitorius Ąžuolas Paulauskas. Kaip žinia, liepos 6 dieną, visi lietuviai, 21 valandą yra kviečiami giedoti Lietuvos himną, o šis Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelis tam yra itin tinkama vieta, tad lauksime kauniečių, pasiklausyti senųjų šlagerių ir kartu paminėti Mindaugo karūnavimo dieną. Šią dieną pažadame iš ties įspūdingą programą.

Lietingu oru koncertai persikelia į restorano patalpas po stogu – šalia įspūdingo juodo rojalio. Restorane siekiame sukurti šventinę ir išskirtinę aplinką, mėgstantiems pasimėgauti geru maistu. „Orientuojamės į klientus vertinančius kokybę, kurie nori gero maisto, pagaminto su išmone ir iš kokybiškų produktų. Restorano šefas – jaunas ir charizmatiškas, maisto ruošimo patirties sėmėsi dirbdamas kartu su garsiausiais Lietuvos ir Anglijos restoranų virtuvės šefais.

Pasak Gintaro Kažėmekaičio, jam malonu prisidėti savo veikla prie Vytauto Didžiojo Karo sodelio atgaivinimo ir Kauno patrauklumo didinimo. Tai iš ties nepelnytai kauniečių užmiršta vieta, ir norisi ją paversti traukos centru kultūringam jaunimui, porelėms ir šeimoms. „Tiesiog darome tai iš širdies, iš entuziazmo, iš to, kad norisi, kad gyventi Kaune būtų smagu“, – verslininkui pritaria ir Ą. Paulauskas.

Teminiai muzikiniai vakarai karo muziejaus sodelyje vyksta ketvirtadieniais ir penktadieniais nuo 19 val.

Staliukų rezervacija tel. 8686 52 666 ar feisbuke.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA