Kauno vaikai vasarą leidžia turiningai | Kas vyksta Kaune

Kauno vaikai vasarą leidžia turiningai

Organizatorių nuotr.

Šiemet Kauno miesto savivaldybė skatindama vaikų užimtumą pristatė analogų Lietuvoje neturinčią programą – vasaros metu Kauno vaikams siūlomi net 189 nemokami muzikos, sporto, teatro, filmų kūrimų, cirko, keramikos ir kitokie užsiėmimai.

Drauge su kitais prie šios gražios iniciatyvos prisijungė ir Kauno miesto muziejus, įtraukdamas vaikus į nuotaikingas, kupinas netikėtumų ir istorija alsuojančias edukacines programas visuose muziejaus skyriuose.

Visą praėjusią savaitę Kauno rotušėje, Kauno pilyje, Lietuvių tautinės muzikos istorijos muziejuje, M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos istorijos muziejuje ir J. Gruodžio memorialiniame muziejuje netilo vaikų klegesys, skambėjo mažųjų atliekamos sutartinės, senovinių liaudies muzikos instrumentų garsai. Jaunieji lankytojai klausėsi pasakojimų apie didingą Kauno pilies praeitį, žaidė senovinius viduramžių žaidimus – „Vilkelį“, „Kvirkatą“, „Kroketą“, „Raketmūšį“ bei „Krepšiasvydį“, drąsiausiejį šaudė iš lanko ir arbaleto.

Užsiėmimų metu vaikai sužinojo svarbaus miesto savivaldos simbolio – Kauno rotušės istoriją, pamatė burmistro Jono Vileišio kabinetą, klausėsi mįslingų rotušės rūsių istorijų, pabuvojo kalėjimo kameroje ir net akis į akį susitiko su negailestingu budeliu! Laikas neprailgo ieškant lobio Juozo ir Stasės Gruodžių įveistame sode, o kiek artistiškumo ir emocijų liejosi teatralizuoto vaidinimo „Jūratė ir Kastytis“ metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA