Šeimos narių nužudymu įtariamas E. Anupraitis lieka suimtas (N-18) | Kas vyksta Kaune

Šeimos narių nužudymu įtariamas E. Anupraitis lieka suimtas (N-18)

delfi.lt 2017/06/26 17:58
DELFI nuotr.

Pirmadienį Kauno apylinkės teismas trims mėnesiams pratęsė suėmimą Egidijui Anupraičiui, kuris įtariama, Gaižėnų kaime, Kauno rajone, nužudė keturis savo šeimos narius, o dar vienam artimajam sunkiai sutrikdė sveikatą.

Kaip rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime, teismas, skirdamas suėmimą, atsižvelgė į tai, kad įtariamasis gali trukdyti procesui, bandydamas paveikti dar neapklaustą nukentėjusįjį G. A.

„Nors įtariamojo gynėjas teismo posėdžio metu prašė E. Anupraičiui skirti švelnesnę kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą, tačiau įtariamasis neturi jokios kitos gyvenamosios vietos kaip tik nusikaltimo padarymo vietą, kuri yra kartu ir įvykio vieta, apžiūrėta ir užantspauduota policijos pareigūnų“, – sakė prokurorės prašymą nagrinėjęs teisėjas Audrius Meilutis.

Be to, teismas atsižvelgė dar ir į tai, kad jis ketino išvykti iš Lietuvos, turi socialinių ryšių užsienyje, yra ten mokęsis. „Įtariamajam gresia itin griežta laisvės atėmimo bausmė, todėl jis, būdamas laisvėje, gali bandyti bėgti (slėptis) nuo pareigūnų“, – sakė teisėjas.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Delfi.lt primena, kad 2017 m. kovo 27 d. Gaižėnų kaime pirmadienio vakarą rasti net keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis. Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus – E. Anupraičio.

Tai iki šiol pareigūnams nežinomas, nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundęs jaunas vyras, dirbęs apsaugininku. Vyras nebuvo žinomas ir medikams – dėl jokių psichinių ligų jis nebuvo gydomas.

Pirmadienį 17:45 val. gautas pranešimas, kad Kauno r. Gaižėnų kaime rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.). Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę.

Lietuvos policija pranešė, kad apžiūrėjus namus viename užrakintame seife rasti du ginklai, kitas seifas rastas atidarytas ir tuščias.

Apie nusikaltimą pareigūnams pranešė nužudytųjų artimieji – jie kelias dienas negalėjo susisiekti su artimaisiais ir nusprendė nuvykti jų aplankyti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA