Kauniečiai apie atostogų planus: „Palanga per brangu, rinksimės Maldyvus“ | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai apie atostogų planus: „Palanga per brangu, rinksimės Maldyvus“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vasara Lietuvoje – atostogų ir kurortų sezonas. Visi, jeigu tik pavyksta, bent savaitei ar bent jau kelioms dienoms stengiasi atsiriboti nuo rutinos ir negalvodami apie rūpesčius ištiesti kojas. Būtent kur išties kojas, nusprendėme paklausti ir portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų.

Nors iš stereotipų gali pasirodyti, jog didžioji dalis kauniečių (ir lietuvių bendrai) atostogauti vyksta į užsienį, vis dėlto mūsų apklausa parodė, jog į atostogų Lietuvoje ir užsienyje stovyklas nuomonę išreiškę skaitytojai dalinasi po lygiai.

Dažniausi skaitytojų tolimųjų kelionių tikslai nėra tokie tolimi ir egzotiški – nemaža dalis renkasi lietuviams jau pažįstamus Turkijos, Kroatijos arba visai šalia esančius Latvijos paplūdimius. Mėgstantys aktyvų atostogų praleidimą dažniausiai paplūdimių net nemini – renkasi Šiaurės Europos šalis, kur šiluma nelepina, tačiau yra ką pamatyti.

Lietuvoje pasiliekantys kauniečiai taip pat nebuvo vieningi. Pusė, kad ir kokia bebūtų vasara, tradiciškai renkasi pajūrio kurortus, tačiau pastebi, jog kainos ten tikrai šoktelėję. Skaitytojas Audrius šiuo metu ieško buto 4 asmenimis, o kainos tikrai kanda – už naktį prašo 60-70 eurų. Kitas portalo skaitytojas Lukas šmaikščiai pastebi, kad kai tokios kainos, Palangą reikėtų aplenkti – pataria rinktis Kanarus arba Maldyvus.

Kita skaitytojų dalis pastebi, jog poilsiui labai puikiai tinka turizmo sodybos, po visą Lietuvą išsimėčiusių ežerų paplūdimiai. Pastarosios nuomonės laikosi skaitytojas Mantvydas sakydamas, jog pats kasmet atostogauja kaime prie ežero, kur gali mėgautis grynu oru ir pabėgti nuo automobilių gaudesio

Tačiau turint pakankamai pinigų ir laiko, galima pabandyti suderinti ir Lietuvą, ir keliones po užsienį. Tai įrodo skaitytoja Vaida. Jie šiemet atostogauti planuoja dvi savaites, todėl laikydamasi griežto plano, stengsis pamatyti kuo daugiau. „Pirmom dienom lėksiu į Vokietiją pasigrožėt mašinytėm. Grįžus iš Vokietijos, keliausiu į Norvegiją aplankyti draugės, na o grįžus iš Norvegijos tradiciškai bent kelioms dienelėms į Šventąją nuvažiuosiu,“ – rašo skaitytoja.

O saujelė portalo skaitytojų vasarą neatostogaus arba tiesiog liks Kaune. Skaitytoja Inga pastebi, kad nebūtina kur nors išvykti iš Kauno, jog galėtum produktyviai pailsėti – juk Kaune gausu lankytinų vietų, yra ką veikti.

Kad yra ką veikti įrodo ir mūsų renginių kalendorius, kuris jums kiekvieną dieną gali pasiūlyti keliolika renginių ir iniciatyvų, kuriose dažnai galite dalyvauti nemokamai. O jeigu tik leidžia orai, visuomet galite mėgautis saule Kauno paplūdimiuose – vakar paskelbto tyrimo duomenimis vandens kokybė Kauno tvenkiniuose yra tikrai tinkama vasariškoms pramogoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA