Trumpiausią metų naktį kauniečiai pasitiko su roko muzika ir laužais | Kas vyksta Kaune

Trumpiausią metų naktį kauniečiai pasitiko su roko muzika ir laužais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiai savaitgalį pradėjo šventiškomis nuotaikomis – penktadienio vakarą buvo švenčiamos Joninės. Vienos svarbiausių vasaros švenčių proga netilo visas miestas, tačiau judriausias šurmulys užvirė Senosios prieplaukos amfiteatre.

Nors iš pradžių sinoptikai ir prognozavo, jog trumpiausia metų naktis prasidės lietumi, pro debesis šilumą dosniai dalino saulė, kviečianti burtis amfiteatre. Kaip įprasta, miesto gyventojus ir svečius pasitiko joninių laužas, atvykusieji buvo kviečiami pinti vainikus ir mėgautis gera atmosfera.

Žinoma, šventės metu netrūko ir geros muzikos – renginyje roko muzika visus užvedė grupė „Bon Jeans“, su publika pasidalinusi geriausiai klasikinio roko kūriniai. Etniniu folkloru šventės dalyvius žavėjo svečiai iš Ukrainos „TaRuta“ bei lietuviai „Marga muzika“.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad Joninės, dar vadinamos Rasomis, – šventė, kurios metu minima vasaros saulėgrįža. Birželio 23-24 dienomis nuo seno laikytasi įvairių tradicijų. Nuo 2003-ųjų Joninės įtrauktos į valstybinių švenčių sąrašą ir birželio 24-oji paskelbta nedarbo diena.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA