Kauniečiai pozityviai sutiko į senamiesčio širdį sugrįžusią muziką | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pozityviai sutiko į senamiesčio širdį sugrįžusią muziką

Organizatorių nuotr.

Kaunas ne tik puikiai tvarkosi su remontuojamomis gatvėmis, šaligatviais, tiesiamais dviračių takais, dažomais namų fasadais, atnaujinamais parkais, bet ir su didėjančiu dėmesiu kultūrai.

[galerija kiek=”4″]

Kauniečiai gali džiaugtis, jog Kaunas tapo 2022 metų Europos kultūros sostine, bet ir po metų pertraukos į Senamiesčio širdį sugrįžusia koncertų erdve „Adform kiemeliu“, kuris įsikūrė buvusioje Ryšių istorijos muziejaus kiemelio vietoje.

Daug byloja faktas, jog nuo atsidarymo pradžios gegužės 12 d. „Adform kiemelyje“ buvo surengta jau net 16 gyvo garso koncertų bei pasirodymų, kuriuose kauniečiai gausiai lankėsi.

„Adform kiemelio“ kultūros projektų vadovė Monika Žulytė teigė, jog didžiausia Kauno koncertinė erdvė po atviru dangumi dar tik įsivažiuoja ir artimiausiu metu pasiūlys dar daugiau įvairiausių renginių.

„Džiugina faktas, kad kauniečiai buvo pasiilgę gyvos muzikos, o atlikėjai – koncertų po atviru dangumi. Pernai metais jie tokios galimybės neturėjo, todėl mes net fiziškai nebegalime visų norinčiųjų sutalpinti į kiemelio sceną. Taip pat smagu, jog „Adform kiemelyje“ vyrauja muzikos stiliai nuo A iki Z, nuo bardų iki elektronikos, nuo roko iki populiariosios muzikos. Jau praėjus daugiau nei mėnesiui nuo atidarymo galime tvirtai pasakyti, jog kauniečiai myli muziką bei turi puikų skonį. Tą pabrėžia ir dauguma atlikėjų“, – kalbėjo M.Žulytė.

Vien Joninių savaitgalį „Adform kiemelyje“ laukia du itin skirtingi koncertai – penktadienį į svečius kvies bardai Kostas Smoriginas bei Audrius Balsys, o šeštadienį gros unikalus elektroninės muzikos projektas įkvėptas Lietuvos gamtos, miškų ir senovės baltų kultūros, persipinančios su modernia dub, techno stiliaus muzika „Girių Dvasios“.

Artimiausią mėnesį kauniečius bei miesto svečius „Adform kiemelyje“ taip pat džiugins Jurgos Šeduikytės, „Deeper Upper“, „Freaks on Floor“, „Beissoul & Einius“, „Baltojo kiro“, „Ministry of Echology“, „Omertos“ bei kiti pasirodymai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA