Kas vyksta Kaune birželio 23-25 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 23-25 dienomis? (renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitgalis su trumpiausia metų naktimi jau visai čia pat. Jeigu tik orai leis, tokią naktį tikrai turėtumėte praleisti smagiai ir įsimintinai. Jau rašėme apie tai, kaip jūs švęsite Jonines ir davėme kelis pasiūlymus, jei planų trūksta. Tačiau jeigu vis dar neišsirinkote, ką veiksite – mūsų renginių kalendorius skirtas kaip tik jums.

Joninės Jonavoje

Gyvenantiems Kauno apskrityje, Joninės tikrai neįsivaizduojamos be Jonų sostinės aplankymo. Kaip ir kasmet, Jonavoje netruks pramogų – vyks tradicinė mugė, pasiutpolkės šokėjų ir muzikantų varžytuvės. Taip pat žiūrovus stebins vandens ir ugnies reginys „Ein saulelė aplinkui dangų“, savo pasirodymus dovanos visa puokštė atlikėjų, tarp kurių, žinoma, pasirodys „Jonis“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Renginys nemokamas.

Birželio 23 dieną, penktadienį, 22 val. kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami suvienyti pajėgas ir kartu išsklaidyti piktųjų dvasių burtus. Orientacinio žaidimo metu bus galima keliauti magijos takais, bandant išsiaiškinti, kokias paslaptis slepia Kauno tvirtovės VII forto sienos. Drauge bus įkurtas didžiausias tvirtovės laužas, buriama vienas kito ateitis ir džiaugsmingai pasitinkama trumpiausia metų naktis. Norint dalyvauti orientaciniame žaidime, būtina užsiregistruoti. . Renginys mokamas.

Joninės Rumšiškėse

Kartu Jonines praleisti kviečia ir Rumšiškių liaudies ir buities muziejus. Visi pasiilgę autentiškų pagoniškų linksmybių šeštadienį turėtų planuoti įtraukdami apsilankymą šioje šventėje, kur jūsų lauks apeiginė vandens magija, kupoliavimas, burtai, ateities spėjimas iš gėlių, vainikų, ugnies pagerbimas ir dar daug kitų pramogų. Jonai ir Janinos įeis nemokamai, kitų laukia simbolinis mokestis.

Ekskursija „Kaunas dizaino miestas: Tvirtovės alėja“

Šeštadienį rimstant Joninių šurmuliui turėsite puikią galimybę iš arčiau susipažinti su Kauno architektūra – net penkių garsių tarpukario architektų darbai yra išsidėstę būtent Tvirtovės alėjoje. Ekskursija nemokama.

Pažaislio muzikos festivalis: „Įsimylėjęs klarnetas“

Pažaislio muzikos festivalis toliau kviečia plėsti savo kultūrinį akiratį ir šį sekamdienį visus kviečia į Kauno rajone esančią Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo paminklinę bažnyčią. „Įsimylėjęs klarnetas“ ‑ taip patys atlikėjai įvardina savo programą, kurioje dviejų instrumentų dialogas nepaliaujamai alsuoja ne tik įelektrintomis klarneto išpažintimis ir švelniais jo klausimais, bet ir nemažiau aistringais fortepijono atsakymais. Koncertas mokamas.

Tiek renginių šį savaitgalį Kaune – žinoma, visų aprašyti negalime, taigi būtinai užsukite ir į mūsų renginių kalendorių, jeigu netyčia ką nors praleidome. Linkime gero savaitgalio ir malonaus poilsio, o jeigu vis dėlto nuspręsite Jonines švęsti už miesto ribų prisiminkite, jog keliai bus tikrai pilni kitų vairuotojų, taigi, būkite atsargūs. Taip pat susipažinkite su sunkumais, kurie gali tykoti važiuojančių į pajūrį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA