Aršiausiai Kauno „Žalgirio“ varžovų komandai siūlomas naujas pavadinimas | Kas vyksta Kaune

Aršiausiai Kauno „Žalgirio“ varžovų komandai siūlomas naujas pavadinimas

BNS 2017/06/21 16:56
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Jeigu kelias paskutines savaites apie Kauno „Žalgirį“ visi kalbėjo su susižavėjimu, tai didžiausi konkurentai Vilniaus „Lietuvos rytas“ pasauliui prisistatė visiškai kitoje šviesoje. Natūralu, kad sostinės krepšinio klubas pribrendo rimtiems pokyčiams. Apie juos šiandien prabilo Vilniaus meras Remigijus Šimašius, po dalininkų susirinkimo paskelbęs, jog krepšinio klubą ateityje svarstoma pervadinti į „Rytą“, vadovavimą komandai perima verslininkas Darius Gudelis.

„Nuspręsta, kad bus pereinamasis laikotarpis ir po metų turėtų keistis pavadinimas. Dalininkų pozicija yra, kad ne „Statyba“ turėtų būti, nes į tą pačią upę du kartus neįbrisi. Labiausiai linkstama prie tiesiog sirgalių ir tarptautinėje arenoje labiausiai įprasto pavadinimo – kad tai būtų „Rytas“. Bet dėl to dar diskutuosime“, – BNS sakė Vilniaus meras.

Anot jo, dalininkai trečiadienį nusprendė atšauti visą klubo valdybą ir formuoti ją iš naujo – tai turėtų būti padaryta iki liepos vidurio.

Klubą valdančios viešosios įstaigos „Krepšinio rytas“ pavadinimą nuspręsta pakeisti į „Statybą“, prisimenant istorinį Vilniaus krepšinio klubą.

Anot R.Šimašiaus, klubo direktorius Martynas Purlys išreiškė norą trauktis iš pareigų, nuo ketvirtadienio klubo vadovu paskiriamas verslininkas D.Gudelis. Jam priklauso viena iš keturių klubo dalių.

Meras tikino, kad skirti D.Gudelį vadovu buvo „labai aiški bendra pozicija“. Jo nuomone, natūralu, kad atsakomybės ieškant rėmėjų ir suvaldant skolas turėtų imtis vienas iš dalininkų. R.Šimašiaus teigimu, pats D.Gudelis susirinkime išreiškė norą būti direktoriumi ne ilgiau nei metus.

Pasak mero, M.Purlys klube pereinamajam laikotarpiui turėtų likti patarėju arba pavaduotoju.

„Aptarėme daugmaž ir finansinius aspektus – klubas turi skolų, kurias, natūralu, reikės išspręsti vienaip ar kitaip. Manau, kad atsinaujinęs klubas pritrauks ir rėmėjų dėmesį, juo labiau, pritrauks vilniečių ir krepšinio palaikymą“, – teigė R.Šimašius.

Šią savaitę „Lietuvos ryto“ dalininko teises iš advokato Sigito Židonio ir klubo darbuotojo Remigijaus Kazilionio perėmė Europos Parlamento narys, verslininkas Antanas Guoga.

A.Guoga į Europos Parlamentą pateko kaip Liberalų sąjūdžio atstovas, bet pernai gegužę iš partijos pasitraukė.

Liberalų sąjūdžio vadovas R.Šimašius sakė labai teigiamai vertinantis dalininko pasikeitimą. Jo teigimu, tai ypač reikšminga po rasistinių buvusio prezidento Gedvydo Vainausko pastabų, kad klube neturėtų būti daugiau kaip dviejų juodaodžių krepšininkų.

Dėl jų klubas priverstas aiškintis Eurolygai.

G.Vainauskas antradienį atsistatydino iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo prezidento pareigų.

Bendroje spaudos konferencijoje su R.Šimašiumi dalyvavęs A.Guoga sakė, kad šiuo metu yra „keli geri kandidatai“ į klubo sporto direktoriaus pareigas, tačiau laukiama ir daugiau kandidatūrų. Jis žadėjo, kad klubo biudžetas nesikeis.

„Tikrai planas yra, kad biudžetas nebus mažesnis, o visas galimybes įvertinsime per ateinantį mėnesį. Yra labai daug skolų – virš 3 mln., gal arčiau 4 mln. eurų ir galime visiems labai atsakingai pasakyti, kad išmokėsime kiekvieną centą skolų. Mes turime suvaldyti skolų situaciją, turime arenos problemą, kuri šiandien yra areštuota – manau, kad ir tą suvaldysime“, – sakė A.Guoga.

Jis taip pat teigė kalbėjęs su klubo treneriu Rimu Kurtinaičiu ir išsakė viltį, kad jau liepą krepšinio komanda bus baigta formuoti.

R.Šimašius sako, kad šiuo metu nesvarstoma keisti klubo finansavimo sąlygų – tai esą būtų daroma, jei „klubo reputacijai būtų iškilusi labai didelė žala“ – pagal galiojančią trejų metų sutartis su klubu, numatoma šiek tiek didinti paramą. Pastaruoju metu savivaldybė klubui skirdavo apie milijoną eurų per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA