Lapių seniūnijos problemos: didžiulė plėtra ir sodai | Kas vyksta Kaune

Lapių seniūnijos problemos: didžiulė plėtra ir sodai

Organizatorių nuotr.

Penkiolika kaimų ir vieną miestelį vienijančioje Lapių seniūnijoje jau gyvena maždaug 6 tūkstančiai gyventojų. Dėl sparčios plėtros stinga vietų darželyje ir mokykloje. Apie šios seniūnijos problemas buvo diskutuojama trečiadienį Lapių pagrindinėje mokykloje vykusioje Kauno rajono savivaldybės seniūnų sueigoje.

Lapių seniūnas Rimantas Stankus pastebėjo, kad vis daugiau gyventojų kuriasi sodų bendrijose, kurių seniūnijoje yra net 38. Sodų gyventojai dažnai būna nedeklaravę gyvenamosios vietos, tačiau nori naudotis seniūnijos teikiamomis paslaugomis, reikalauja geresnių kelių, vandentiekio. Su sodininkais neretai tenka kariauti dėl perpildomų atliekų konteinerių.

Nauji gyvenamieji kvartalai auga Ginėnuose, Šatijuose, čia dažniausiai kuriasi jaunos šeimos.

Mero pavaduotojas Jonas Gurskas pastebėjo, kad Nepriklausomybės laikais pastatyta nestandartinė Lapių mokykla kruopščiai prižiūrima ir garsėja gražiais pasiekimais, tačiau ugdymo įstaiga perpildyta.

Mokyklos direktorė Vaida Trofimišinienė pasiguodė, kad trūksta vietos net mokytojų kambariui, daug gabių vaikų renkasi kitas mokyklas.

Lapių seniūnijos įžymybės – XVII amžiuje statyta Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, Neries šlaite atsiveriantis įspūdingas geologinis paminklas – Drąseikių atodanga, pirmasis Lietuvoje golfo aikštynas, paminklai žuvusiems už Lietuvos laisvę ir paskutiniam Nepriklausomos Lietuvos Ministrui pirmininkui Antanui Merkiui, buvusio dvaro liekanos.

Pasitarimo dalyviai svarstė, kad dvarvietės teritorijoje būtų galima pastatyti amfiteatrą, kuris tarnautų bendruomenei, bet tam reikia nemažai lėšų.

Vaizdingos seniūnijos nepuošia Kauno regiono atliekų sąvartynas, tačiau R. Stankus sakė, kad už Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) mokamas kompensacijas pavyko įgyvendinti keletą projektų: seniūnijai buvo nupirktas traktoriukas, Lepšių kaime įrengtas apšvietimas, išasfaltuota Dvaro gatvė, atlikti kiti darbai.

Kauno rajono administracijos direktorius Antanas Nesteckis pastebėjo, kad seniūnijai reikėtų racionaliau panaudoti turimas patalpas, o bendruomenei rodyti daugiau iniciatyvų. „Jei Lapių bendruomenė bus aktyvi, savivaldybė yra pasirengusi jai padėti“, – tvirtino direktorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA