Kelininkai pradėjo ruoštis žiemai | Kas vyksta Kaune

Kelininkai pradėjo ruoštis žiemai

LAKD nuotr.

Nors vasara dar net neįpusėjo, kelininkai jau planuoja pirkti druską, kuri bus skirta keliams barstyti, taip pat ruošia mechanizmus ir kitus įrenginius, skirtus kelių žiemos priežiūros darbui. Artimiausiu metu bus skelbiami viešųjų pirkimų konkursai druskai įsigyti.

Druska bus perkama pagal preliminarias sutartis iš kelių tiekėjų. Taip bus didinama konkurencija ir užtikrinamas nuolatinis druskos tiekimas. Taip pat tikimasi, kad bus galima sutaupyti dalį pinigų druskos įsigyjant vasaros metu, kai ji būna pigesnė.

Praėjusio žiemos sezono metu vien valstybinės reikšmės keliuose buvo išbarstyta 78 tūkstančiai tonų grynos druskos ir 102 tūstančiai tonų druskos ir smėlio mišinio. Lyginant keturias praėjusias žiemas, daugiausia darbo barstant ir valant kelius pareikalavo praėjusi žiema: tada viso žiemos sezono metu (nuo lapkričio 1 iki balandžio 1 d.) kiekvieną dieną į kelius išvažiuodavo dirbti vidutiniškai 104 kelių priežiūros mechanizmai.

Šiuo metu valstybinės reikšmės kelių priežiūros regioninėse įmonėse yra sukaupta apie 21 tūkstantis tonų natrio chlorido druskos, skirtos keliams barstyti. Preliminariais skaičiavimais tai sudaro apie 40 procentų sandėlių užpildymo.

Pagal 2016–2017 metų natrio chlorido druskos pirkimo duomenis matyti, kad kainų vidurkį sudaro beveik 55 eurai už toną. Atitinkamai pagal regionus kainos svyruoja nuo 44 iki 59 eurų už toną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA