Petrašiūnų ir Šilainių varginguosius pasiekė AKU dovanos | Kas vyksta Kaune

Petrašiūnų ir Šilainių varginguosius pasiekė AKU dovanos

R. Tenio nuotr.

Akademinė kredito unija (AKU) tęsia akciją Kaunui ir kauniečiams – „20 metų – 20 gerų darbų“. Įmonės atstovai tarptautinės vaikų gynimo dienos proga pradžiugino Kauno Šventosios Dvasios (Šilainių) parapijoje veikiančią „Carito“ tarnybą – atgabeno čia tris pilnas dėžes žaislų, kurie pradžiugins skurdžiai gyvenančių šeimų vaikus.

Šios parapijos „Carito“ grupės vedėja Danutė Matulaitienė pasakojo, kad centre lankosi socialiai remtinos šeimos, kurioms reikalinga finansinė pagalba. Šeimoms centre dalinamas maistas, drabužiai, reikmenys mokyklai. Geradarių lėšomis socialinę atskirtį patiriančioms šeimoms dovanojami kiti reikalingi daiktai: kompiuteriai, televizoriai, kiti buities reikmenys. Taip pat centre skatinamas bendruomeniškumas, teikiama informacija.

„Didelių renginių metu susirenka gausiai šeimų, atvyksta Šilainių mamos su vaikais, mažųjų priguža daugiau kaip 150 ir visi jie laukia bent kuklių dovanų. Mažieji, neabejotinai, plačiausiai šypsosi išvydę žaislus. Kiekvieną trečiadienį centro lankytojams dalinama būtina parama. Būna, ateina šeimos auginančios ne tik po 3-4, bet ir po 10 atžalų, dažnai tėvai netekę darbų, tad sunkoka būna visus vaikus aprūpinti, išleisti į mokslus, sočiai pamaitinti, šiltai aprengti. „Caritas“ stengiasi padėti visiems, kam reikia pagalbos. Žmonės išeina džiugesni, su viltimi”, – kalbėjo D. Matulaitienė.

Ji aiškino, kad „Caritas“ dirba aukojimo pagrindu: ką gauna iš geradarių – tą vėliau pagal socialiai remtinų šeimų sąrašus – išdalina vargstantiesiems.

„AKU padovanoti žaislai keliaus pas Kalėdų senelį, o per Kalėdas po vieną žaisliuką gaus mažiausi centro lankytojai nuo vienerių metų”, – atskleidė pašnekovė ir nuvedė parodyti patalpų, kur laikomi surinkti daiktai.

„Mamos šiame sandėlyje renkasi drabužius, o vaikai tuo metu koridoriuje įsitaiso prie stalo ir žaidžia kartu su šalia sėdinčiais meškinais, tiesa, jau kiek nutampytais. Naujų žaislų mums itin stinga, AKU padovanotieji labai pasitarnaus kuriant mažą šventinį stebuklą kasmetiniame kalėdiniame renginyje – „Kalėdų dovanojimo džiaugsmas“, – teigė D. Matulaitienė ir pridūrė, kad žaislai šiai šventei renkami visus metus.

AKU Pardavimo ir rinkodaros vadovas Minvydas Genys pasakojo, kad dovanas Šilainių „Caritui“ surinko AKU nariai.

„Bendradarbiaujame ne tik su „Carito“ organizacija, neseniai šalia Kauno arkivyskupijos šv. Vincento pasauliečio (Petrašiūnų) bažnyčios įsikūrusių „Gailestingumo namų“ vargšų valgyklai padovanojome dujinę viryklę. Šįkart Šilainių parapijos „Caritui“ skirtus žaislus vaikams noriai surinko mūsų nariai. Gera žinoti, kad šios nuoširdžios dovanos keliaus į Kalėdų senelio dovanų maišą ir pradžiugins mažuosius. Sieksime, kad gražiausios žiemos šventės vaikams būtų įsimintinos. Stengiamės padėti tiems, kam to labiausiai reikia”, – teigė M. Genys.

AKU dovanota nauja virykle pasidžiaugė asociacijos „Gailestingumo namai“, kur gyvena žmonės su priklausomybėmis, atstovė Ilona: „Nauja viryklė pasitarnaus varguolių valgykloje maistui ruošti. Ant pečiaus verdame didžiulius katilus valgio, nauja viryklė bus aktyviai naudojama, mat per vasaros dieną pamaitiname 150 žmonių, o žiemą ir iki 300 kasdien. Esame labai dėkingi. Džiaugiamės kiekvienu gerų žmonių padovanotu daiktu: maistu, drabužiais, įranga, juk, galima sakyti, gyvename tik iš geradarių”, – kalbėjo „Gailestingumo namų“ atstovė. Viryklėje bus verdamas maistas ne tik priklausomybių centro lankytojams, bet ir Petrašiūnų vaikų dienos centro vaikams.

Iniciatyvai „20 metų – 20 gerų darbų” idėjas galvoja AKU darbuotojai. Visus dvidešimt gerų darbų Kaunui ir kauniečiams užsibrėžta atlikti per 2017-uosius. Tarp šių metų dovanų ir gerų darbų: pasodinti medeliai ir gėlės Petrašiūnų progminazijos kieme, įteikta profesionali bėgimo avalynė Lietuvos parolimpinės lengvosios atletikos rinktinės sportininkams, miestiečiai pradžiuginti kuponais nemokamai nusiplauti automobilius, senjorai – savaitraščio pusmečio prenumerata senjorams, o 20 socialiai remtinų šeimų – kvietimais pačiuožinėti ant ledo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA