Naktinis reidas Kauno centre: vairavo neblaivūs, be teisių | Kas vyksta Kaune

Naktinis reidas Kauno centre: vairavo neblaivūs, be teisių

A. Barzdžiaus nuotr.

Šeštadienį Kauno policija surengė specialų reidą, kurio metu tikrino Kauno apskrities vairuotojų blaivumą. Kartu patikrinta ar vairuojama turint vairuotojo pažymėjimą, fiksuoti kiti KET pažeidimai. Reidas 19 val. prasidėjo Kėdainiuose, o prieš vidurnaktį persikėlė į Kauną.

Stabdė centre ir Senamiestyje

Kaune keturi policijos ekipažai ir 16 pareigūnų apie 23:30 val. apsistojo I. Kanto gatvėje, vėliau, apie 00:20 val. persikėlė į Senamiestyje esančią Jonavos gatvės atkarpą, vos išsukus iš Kauno pilies žiedo ir judant link pilies. Policijos priemonė baigta po 01:05 val. Šios Kauno gatvės, anot pareigūnų, pasirinktos dėl intensyvaus eismo ir kad yra pačiame centre, kur dideli žmonių susibūrimai, pasilinksminimo vietos.

Reido metu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai intensyviai vykdė vairuotojų patikrą, buvo stabdomi bemaž visi pravažiuojantieji.

Palygino Kėdainių ir Kauno vairavimo kultūrą

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Andrius Bubulis portalui „Kas vyksta Kaune” reide išskyrė vairuotoją, kuris vairavo turėdamas vidutinio girtumo laipsnį – 2,07 prom. „Po vietinius Kėdainių kaimus šis vairuotas neblaivus važinėjo antra para, jam gresia baudžiamoji atsakomybė”, – komentavo pareigūnas.

Kaune jis išskyrė atvejį, kai po vidurnakčio Jonavos gatvėje pravažiavo automobilis, vairuotojas nestabdytas. Tačiau vienam pareigūnui geriau įsižiūrėjus į vairuotojo veidą ir transporto priemonę – pareigūnas prisiminė, kad šiam piliečiui neseniai buvo atimta teisė vairuoti, o jis kaip niekur nieko ir vėl sėdi už vairo. Nedelsiant pareigūnų ekipažas nuskubėjo vytis pažeidėją. „Įtarimai pasitvirtino, jam neseniai atimta teisė vairuoti už greičio viršijimą. Terminas prasitęs. Beje, nėra toks dažnas atvejis, kad baustą ir neturintį teisės vairuoti asmenį pareigūnai atpažįsta iš transporto priemonės”, – atkreipė dėmesį A. Bubulis.

Paprašius palyginti Kauno rezultatus su Kėdainių, pašnekovas išskyrė, kad Kaune nedaugelis vairuoja neblaivūs ar nepripučia promilių į alkotesterį iki rodiklio nuo kurio jau baudžiama, o Kėdainių rajone reide nustatytas vidutinio girtumo atvejis – 2,07 prom. Anot jo, Kėdainiuose ir dviratininkai vairuoja neblaivūs, o Kaune reido metu tokių nefiksuota. „Vairavimo kultūra šiuos miestuose ganėtinai skiriasi, Kaune vairuojama atsakingiau, mažesni pažeidimai, vairuotojai sąmoningėja. O štai Kėdainiuose ir motociklininkai agresyviau nusiteikę, pagrindine gatve pravažiavo ant vieno rato, sukeldamas pavojingą situaciją kitiems eismo dalyviams. Ateityje reiduose aktyviai dalyvaus ir pareigūnai su motociklais”, – sakė A. Bubulis.

Neblaivūs ir automobilių, ir dviračių vairuotojai

Priemonės metu iš viso sustabdyta apie 350 transporto priemonių, blaivumas tikrintas 158 vairuotojams, prasižengė 4 vairuotojai, nustatyti šie atvejai: 0,07 prom., 0,30 prom., ir du vairuotojai su 0,18 prom. girtumu.

Priemonės metu nustatyta 11 KET pažeidimų: 1- neblaivus transporto priemonės vairuotojas Kėdainiuose su 2,07 prom. – vidutinis girtumas, dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas; 5- neblaivūs dviračių vairuotojai Kėdainiuose, jiems fiksuotas 2,82 prom.,1,66 prom., 0,55 prom., 0,83 prom., 1,60 prom. girtumas). Taip pat nustatyti 4 vairuotojai neturintys teisės vairuoti; fiksuotas vienas atvejis, kai neperjungtos tolimosios žibintų šviesos – vairuotojų akinimas.

Kaip žinia, nuo 2017 m. Lietuvoje įsigaliojo baudžiamoji atsakomybė už vairavimą išgėrus, ji gresia, jei vairuotojui nustatomas daugiau kaip 1,5 prom. girtumas.

Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. nustato, kad tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio – baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

Neturėjo teisių ir pasiūlė 100 eurų

Kaune, Aleksote, šeštadienio vakarą nustatytas vienas bandymo papirkti policijos pareigūnus atvejis, vairuotojas neturintis teisės vairuoti siūlė 100 eurų kyšį. Jis pristatytas į Kauno apskr. VPK operatyvaus valdymo skyrių, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Reidai Kauno apskrityje aktyviai vykdomi visą savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA