Kauno tardymo izoliatoriuje pirmą kartą surengta Amatų diena | Kas vyksta Kaune

Kauno tardymo izoliatoriuje pirmą kartą surengta Amatų diena

Kauno tardymo izoliatoriaus nuotr.

Kauno tardymo izoliatoriuje birželio 14 d. pirmą kartą vyko Amatų diena.

[galerija kiek=”8″]

Jau nuo 2013 metų suimtiesiems ir nuteistiesiems Suaugusiųjų mokymo centro pedagogai pradėjo vesti neformalaus švietimo keramikos ir tapybos užsiėmimus, vėliau mūsų įstaigos darbuotojai pakvietė nuteistuosius į augalininkystės, vaizduojamojo meno, drožybos būrelius.

Veikla išsiplėtė, nuteistųjų ir suimtųjų darbai akį džiugino ne tik įstaigoje suorganizuotose parodose, bet buvo eksponuojami Kauno, Vilniaus, Lenkijos Štumo miestų visuomenei. Amatų dienoje dalyvavo ūkio aptarnavimo būrio nuteistieji, įstaigos darbuotojai ir socialinių partnerių, su kuriais įstaiga pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su Kauno suaugusiųjų mokymo centru, Lietuvos Anoniminių alkoholikų tarnybos patikėtinių taryba, Kauno IX forto muziejumi.

Šiais metais įstaigoje yra įgyvendinamas projektas, finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos, „Įkalintų asmenų meninių įgūdžių lavinimas taikomojoje dailėje (keramikos srityje)“, todėl daugiausia dalyvių ir žiūrovų sulaukė keramikos darbo zona, kuriai vadovavo minėto projekto kuratorė keramikė, Lietuvos dailininkų sąjungos narė Loreta Kvietkauskienė.

Šalia keramikų įsikūrė dailininkų dirbtuvės, o „Žaliosios oazės“ teritorijoje įsikūrė drožėjai, kurie susidomėję žiūrėjo, kaip dirba meistras drožėjas Raimondas Uždravis. Darbuotojai, svečiai ne tik stebėjo „amatininkus“, bet ir patys dalyvavo kūrybiniame procese.

Įstaigos vidinis kiemelis pasipuošė medine paukščio skulptūra, kurią renginio metu sukūrė ir padovanojo meistras drožėjas Raimondas Uždravis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA