Žinomi operos solistai atidarė Skarulių muzikos festivalį | Kas vyksta Kaune

Žinomi operos solistai atidarė Skarulių muzikos festivalį

A. Barzdžiaus nuotr.

Birželio 17-toji ypatinga visiems Lietuvos muzikos mylėtojams, nes šiandien, prieš vidurdienį, Jonavos r. Šv. Onos bažnyčioje atidarytas Skarulių muzikos festivalis. 

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo Jonavos dekanas kun. Audrius Mikitiukas. Po jų bažnyčioje skambėjo koncertas „Giesmė Skarulių bažnyčiai“ su žymiausiais operos solistais, aksominio balso savininke Ona Kolobovaite, charizmatiškuoju tenoru Egidijumi Bavikinu, bei muzikaliuoju maestro Vytautu Lukočiumi.

Koncerto pradžioje festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas dėkojo gausiai susirinkusiems žiūrovams iš visos Lietuvos bei pristatė naują, Lietuvoje dar neskambėjusią 1913-aisiais metais bajoro, kilusio iš Skarulių Michailo Skorulskio sukurtą giesmę „Ave Maria“, dar žinomą kaip „Largo“. Šią giesmę šiuo metu Kijeve gyvenanti jo anūkė Roksana Skorulskaja rado pieštuku rašytuose rankraščiuose tvarkydama senolio archyvą ir atkūrė jį po 50-ties metų lygiai taip pat, kaip buvo paties Michailo Skorulskio parašyta.

Šalies atlikėjams talkino kviestinis svečias iš Suomijos, nuolat pasaulyje koncertuojantis fleitos virtuozas, tarptautinių konkursų laureatas Milko Vesalainen, kuris padovanojo ne vieną kūrinį bei privertė jį suskambėti naujai, muzikuodamas drauge su scenos kolegomis.

Renginio dieną atlikėjų klausėsi sausakimša bažnyčia, ne visi norintieji tilpo į pastato vidų, tačiau organizatoriai pasirūpino ir jais, lauke buvo sumontuoti garsiakalbiai, paruošta suolų ir užtiesalų, visi norintieji rado sau patogią vietą ir galėjo mėgautis maldos, muzikos ir vienas kito draugija.

Festivalio projekto vadovė Sigita Mikalauskienė teigė, kad festivalis siekia apjungti paveldo ir muzikos mylėtojus, suvienyti juos bendroje veikloje. „Tikimės, jog ateityje entuziazmas neišblės nei mums, nei Festivalio lankytojams, nes žadame gyvuoti dar ne vienerius metus – iki bažnyčios 400 metų jubiliejaus 2022-asiais laukia dar daug darbų!”, – teigė pašnekovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA