Kauno oro uoste aptiko „Gucci” klastočių | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste aptiko „Gucci” klastočių

Asociatyvi / Muitinės nuotr.

Kauno teritorinės muitinės Oro uosto posto pareigūnai birželio 14 d., patikrinę siuntą iš Turkijos, aptiko prekes, kurios, kaip įtariama, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Sulaikyta 17 vnt. drabužių, pažymėtų „Gucci“ prekės ženklu.

Pasak pareigūnų, patikrinus siuntą abejonių sukėlė drabužių kokybė ir siuntos – 15 vnt. sportinių kostiumų ir 2 moteriškų palaidinių – vertė, pagal muitininkams pateiktus dokumentus – 40 eurų. Taigi, vidutiniškai vienas sportinis kostiumas tekainavo per 2 eurus.

Oro uosto poste dirbantys muitininkai pasakoja nuolat susiduriantys su piliečiais, kurių lagaminuose randamos klastotės yra vežamos siekiant gauti turtinės naudos – perparduoti jas lietuviškose interneto tinklapiuose ar nelegaliose prekyvietėse, todėl manantys, kad, moteris, atsisiuntusi drabužius, pažymėtus „Gucci“ prekės ženklu, taip pat ne išimtis.

Daugiausia klastotų daiktų aptinkama smulkiose pašto siuntose, kai internetu, dažniausiai iš Kinijos užsakytuose siuntiniuose, į Lietuvą siunčiami garsiais ženklais pažymėti drabužiai, sporto avalynė, mobilieji telefonai ir jų priedai, vaikiški žaislai, rankinės, piniginės, kvepalai ar kosmetika.

Galimų klastočių siunta šiuo metu sulaikyta. Laukiama oficialaus gamintojo „Gucci“ patvirtinimo dėl sulaikytų prekių originalumo.

Muitinės pareigūnai įspėja, kad gaminiai, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, daro žalą ne tik šių teisių savininkams, bet ir valstybės biudžetui, sąžiningam verslui ir vartotojui, o dėl neaiškios sudėties gali pakenkti vartotojo sveikatai.

Daugiau informacijos apie intelektinės nuosavybės apsaugą ir kontrolę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA