Šalies kariškės iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius | Kas vyksta Kaune

Šalies kariškės iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius

N. Šulčio nuotr.

Pasaulio kariškių orientavimosi sporto čempionato finišo tiesioji Lietuvos atstovams buvo itin sėkminga. Suomijoje Haminos miškuose dinamiškoje estafetės rungtyje bronzos medalius laimėjo karės savanorės eilinės Vesta Ambrazaitė, Indrė Valaitė ir jaunesnioji eilinė Sandra Paužaitė, kartu ir čempionato komandinėje įskaitoje bendroje rikiuotėje patekusios į geriausiųjų trejetuką, praneša Lietuvos orientavimosi sporto federacija.

Komanda varžybų metu po kiekvieno etapo stabiliai vietą išlaikė trečioje pozicijoje. Bendru startu išbėgusi V. Ambrazaitė 3,9 km distanciją pagal laiką įveikė trečia ir grįžo į priekį praleidusi tik Danijos ir Rusijos atstoves. Tačiau pati intriga kovoje dėl medalių išliko iki pat finišo. Paskutiniu etapu išbėgusi S. Paužaitė varžybų viduryje į priekį įsiveržusių lyderių esčių komandą vijosi mažiau nei puse minutės. Galiausiai po žiūrovų demonstracinio punkto likus trečdaliui distancijos, S. Paužaitė bėgo jau kartu su buvusia lyderių atstove Laura Joonas – jau kovoje dėl bronzos medalių. Kariška disciplina Lietuvos atstovės neišmušė iš vėžių ir priešpaskutiniame punkte varžovei padarius klaidą, finišavo ją palikusi už nugaros daugiau nei puse minutės.

Kariškės laimėjo bronzos medalius

Moterų estafetėje didelę nuostabą paliko Lenkijos kariškių trijulė – Agata Stankiewicz, Hanna Wisniewska ir Aleksandra Hornik – kurios po atkaklios kovos sugebėjo kirsto finišo liniją pirmos. Į paskutinį estafetės etapą išbėgusi A. Hornik aplenkė estę ir išvedė komandą į priekį. Tuo tarpu varžybų favoritės Rusijos komanda neišvengė grubių orientavimosi klaidų – paskutiniame etape nuo lyderių atsiliko daugiau nei 2 minutėmis. Nors ir rusių trijulė neapgynė čempionių titulo, realizuoti vietą ant apdovanojimų pakylos visgi pavyko – Anastasiia Rudnaia, Natalia Efimova ir Svetlana Mironova laimėjo sidabro medalius.

Lietuvos vyrų trijulė kartu su Viliumi Aleliūnu, Jonu Vytautu Gvildžiu ir Algirdu Bartkevičiumi tarp 46-ių komandų užėmė 8-ą vietą rezultatu 1 val. 47 min. 15 sek. Antroji Lietuvos kariškių komanda, kurią sudarė Simonas Krėpšta, Donatas Stulgys ir Nerijus Šulčys rikiavosi 14-oje vietoje (1:56:25 val.).

V. Aleliūnas vyrų estafetės rungtyje

Tarp vyrų rokiruotė ant podiumo buvo nenuspėjama iki pat varžybų pabaigos. Lenkijos, Estijos ir Rusijos ekipos kone pusė distancijos lyderių grupėje rungėsi tarpusavyje. Galiausiai finišo tiesiojoje Estijos kariškis Timo Sildas turėjo pripažinti Rusijos atstovo Leonido Novikovo pranašumą. Aukso laimėtojų trijulė Leonidas ir Valentinas Novikovai bei Dmitry Nakoechny distanciją įveikė per 1 val. 39 min. 58 sek. 3 sek. sumoje atsilikę estai liko antri: Timo ir Lauri Sidai bei Sander Vaher. Bronzos medaliai atiteko Lenkijos atstovams Olejnikui Michalui, Pawlak Bartosz ir Kowalskiui Wojciechui (1:41:01 val.).

Lietuvos rinktinei varžybų maratonas tęsis ir toliau – iškart po pasaulio kariškių čempionato dalis komandos nuo Suomijos Rytinės sienos pajudėjo į Vakarus. Joensū mieste šeštadienio išvakarėse bus duotas startas didžiausioms pasaulyje orientavimosi sporto komandinėms estafetėms. Čia kartu su dešimttūkstantine minia startuos ir Lietuvos sporto komanda „Igtisa“, kuri pastaraisiais metais yra pati pajėgiausia neskandinaviška ekipa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA