Kauno klinikose – skubiosios medicinos rezidentų akcija | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose – skubiosios medicinos rezidentų akcija

Kauno klinikų nuotr.

Šiandien Kauno klinikose vyko akcija, kurios tikslas buvo pristatyti gyventojams skubiosios medicinos koncepciją ir pagrindines veiklas.

[galerija kiek=”4″]

Jau nuo 11val. Skubiosios medicinos rezidentai bendravo su akcijos dalyviais, atsakė į rūpimus klausimus ir demonstravo dalį procedūrų, atliekamų skubios pagalbos skyriuose. Taip pat vyko ir pradinio gaivinimo mokymai. Šalia esančioje Kauno klinikų Kraujo centro palapinėje savanoriai galėjo tapti neatlygintinais kraujo donorais.

„Ši akcija skirta susipažinti su naująja skubiosios medicinos specialybe bei priminti apie skubios medicininės pagalbos svarbą. Būtina visuomenę nuolatos informuoti apie skubiosios pagalbos skyrių darbo specifiką, pacientų suskirstymo pagal būklės sunkumą principais, parodyti, su kuo susiduriama kasdieną. Norime parodyti, kad svarbiausias – pacientas, o skubios pagalbos skyrių tikslas – greitai atpažinti galimas sveikatai pavojingas būkles ir suteikti kokybiškas plataus spektro paslaugas. Mūsų pareiga tokių renginių metu informuoti, kodėl kartais užtrunka paciento ištyrimas ir sprendimo priėmimas – taip yra palengvinamas bendravimas skubių būklių atvejais, galima išvengti konfliktinių situacijų.“, – kalbėjo skubiosios medicinos rezidentas ir Jaunųjų gydytojų asociacijos prezidentas Martynas Gedminas.

Mintimis apie dėmesingumą pacientams dalinosi ir Kauno klinikų Skubiosios pagalbos skyriaus gydytojas Nedas Jasinskas. „Dažnai žmonėms atrodo, kad jie priimamajame per ilgai laukia kažko. Tačiau tuo metu, kai jie laukia, mes atliekame laboratorinius ir diagnostinius tyrimus, o tai užima laiko. Mūsų aptarnavimo greitis taip pat tiesiogiai priklauso nuo to, kiek ir kokių pacientų skyriuje, tad šis laukimas tikrai nėra beprasmis“, – akcentavo gydytojas.

Akcijos metu buvo atliekami echoskopiniai tyrimai, vedami pradinio gaivinimo mokymai, mokoma, kaip suteikti pirmą pagalbą užspringus ar ištikus traumai, gerinami ūminio insulto atpažinimo įgūdžiai. Greitosios medicinos pagalbos automobilyje buvo galima susipažinti su jo ekipuote.

Šventė buvo organizuojama antrai skubiosios medicinos rezidentų kartai įpusėjus savo studijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA