Paskelbta krepšinio rinktinės kandidatų sudėtis, joje 4 „žalgiriečiai“ | Kas vyksta Kaune

Paskelbta krepšinio rinktinės kandidatų sudėtis, joje 4 „žalgiriečiai“

delfi.lt 2017/06/16 11:05
R. Tenio nuotr.

Stipriausius Lietuvos krepšininkus kovai dėl Europos čempionato medalių surinkti norėjęs Dainius Adomaitis priverstas keisti planus. Sulaukęs nemalonių verdiktų rinktinės vairininkas atliko paskutines rokiruotes ir visuomenei pateikė atnaujintą kandidatų sąrašą – tarp 18 pavardžių nėra net penkių Rio olimpinių žaidynių dalyvių.

Karjerą baigęs Robertas Javtokas ir Vaidas Kariniauskas net nebuvo įtraukti į išplėstinį 31 kandidatų sąrašą, o dar trys olimpiečiai iš jo buvo išbraukti paskutinę akimirką – rinktinei Europos čempionate nepadės trys žalgiriečiai – Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas.

Netekęs itin svarbių senbuvių D. Adomaitis ėmėsi netradicinių sprendimų – pirmą kartą rinktinės stovyklose apsilankys aukštaūgiai Evaldas Kairys ir Martynas Sajus, taip pat po ilgos pertraukos Palangoje liejantį prakaitą išvysime Martyną Gecevičių.

Visgi kiti su svarbūs rinktinės senbuviai Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis, dėl kurių galimo atsisakymo žaisti taip pat buvo nuogąstaujama, atnaujintame sąraše yra.

Kiek nelauktai vėl už borto liko fantastišką žaidimo formą Turkijoje demonstravęs Gediminas Orelikas, kuris ir toliau niekaip nesulaukia galimybės save pristatyti rinktinėms treneriams.

Į pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklą kviečiamų kandidatų sąrašas:

Gynėjai

Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“)

Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)

Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“)

Adas Juškevičius (Saragosos „Tecnyconta“)

Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“)

Marius Grigonis (Tenerifės „Iberostar“)

Martynas Gecevičius (Saragosos „Tecnyconta“)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“)

Jonas Mačiulis (Madrido „Real“)

Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)

Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Domantas Sabonis (Oklahomos „Thunder“)

Donatas Motiejūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“)

Evaldas Kairys (Ušako „Sportif“)

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“)

Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Martynas Sajus (Kauno „Žalgiris“).

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 21 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 draugiškas rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 4 d. Klaipėdoje, kur Lietuvos rinktinė susirems su Lenkijos rinktine, o atsisveikinimo rungtynėse rugpjūčio 25 d. Vilniuje lietuviai žais su Europos čempionais ispanais.

„Eurobasket 2017“ kovos vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis, o lietuviai jas B grupėje pradės besivaržydami su Italijos, Vokietijos, Gruzijos, Ukrainos ir Izraelio krepšininkais.

Mūsiškiai dėl keturių kelialapių į atkrintamąsias varžybas grumsis ant Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenos parketo, o lemiamiems mūšiams 16 geriausių rinktinių persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, kur telpa net 16 tūkst. žiūrovų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA