Neįgaliųjų sporto šventėje Kauno rajone – parolimpinis čempionas | Kas vyksta Kaune

Neįgaliųjų sporto šventėje Kauno rajone – parolimpinis čempionas

Organizatorių nuotr.

Šiandien Kauno rajone vykusioje neįgaliųjų sporto šventėje viešėjo Seulo parolimpinių žaidynių čempionas, penkiakovininkas Vytautas Grinius. „Mažai judantis žmogus rizikuoja sveikata, o nesportuojantis neįgalusis pasmerktas merdėti“, – teigė jis.

[galerija kiek=”8″]

Regėjimo negalią turintis sportininkas penktadienį atvyko į Kauno rajono socialinių paslaugų centre vykusią neįgaliųjų sporto šventę „Pabūkime kartu“ ir stengėsi motyvuoti kitus neįgaliuosius.

Jau dvidešimtą kartą surengtos žaidynės suvienijo beveik 300 atstovų iš visų 25 Kauno rajono seniūnijų.
„Smagu matyti, kaip įveikiate didžiausius sunkumus. Savo stiprybe esate pavyzdys mums visiems. Juk dvasinė sveikata, teisingas gyvenimo prasmės suvokimas žmogui yra svarbiausi dalykai“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.
Šventė vyko teatralizuotai, prisimenat senovės Graikijos olimpines tradicijas. Kauno rajono administracijos direktorius Antanas Nesteckis pabrėžė, kad svarbiausias šio renginio tikslas – ne laimėti medalius, o bendrauti, pasisemti geros nuotaikos.

Iš pradžių disko metimo, rutulio stūmimo ir žolės ritulio rungtyse jėgas išmėgino seniūnai. Jiems teisėjavo vicemeras, Europos svarmenų kilnojimo čempionas Paulius Visockas. Geriausiai sekėsi Batniavos seniūnui Arūnui Pikeliui, Vilkijos apylinkių seniūnui Arūnui Bačiūnui ir Kulautuvos seniūnei Daliai Šiušienei.
Populiariausios neįgaliųjų sporto šakos: šaudymas, smiginis, rankos lenkimas, krepšinis, lenktynės vežimėliais, šaškės, šachmatai.

Žaidynių dalyviai buvo apdovanoti Kauno rajono savivaldybės mero V. Makūno taurėmis ir medaliais. Stipriausieji įgijo teisę atstovauti Kauno rajonui respublikinėse neįgaliųjų sporto varžybose.

Šventės dalyviai vaišinosi koše ir obuolių sultimis. Eilutė nusidriekė ir prie stalelio, kur Kauno kolegijos medicinos specialybės studentės tikrino šventės dalyvių kraujo spaudimą, matavo rankų jėgą, dalijo sveikos gyvensenos patarimus.

Kauno rajono socialinių paslaugų centro direktorė Kristina Stanislovaitienė pasakojo, kad neįgalieji kasmet laukia sporto šventės ir jai kruopščiai ruošiasi.
Dienos socialinės priežiūros skyriuje asmenims su negalia atliekamos sveikatinimo procedūros, vyksta įvairios mankštos, kineziterapijos kursai. Čia įrengtoje salėje organizuojami ne tik sporto užsiėmimai, bet ir meninė, sociokultūrinė veikla. Daug paslaugų teikiama ir Dienos centre neįgaliems ir sutrikusio intelekto vaikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA