Į kino salę kauniečius bandys prisivilioti įkurdindami pievą | Kas vyksta Kaune

Į kino salę kauniečius bandys prisivilioti įkurdindami pievą

Organizatorių nuotr.

Kino centras „Romuva‘‘ baigia kino sezoną ir kviečia jus į uždarymo šventę – „Kino pikniką‘‘. Bus rodomi mylimiausi sezono filmai, o juos jums rekomenduoja žmonės, viso sezono metu, matę daugiausiai filmų „Romuvoje‘‘.

Taip, būtent kino teatro darbuotojai išrinko įdomiausius, žiūrimiausius ir pačius įvairiausius filmus. Kino programa bus tokia pati skirtinga ir unikali kaip ir kino teatro komanda. Kiekvienas turi skirtingas patirtis, pomėgius ar gyvenimo būdą, bet visus jungia vienas bendras bruožas – meilė kinui. Jeigu ir jūs mylite kiną, o gal dar tik ugdote šią meilę, praleisti šio pikniko tiesiog negalite. Jeigu vis dar bandote sugalvoti priežastis, kodėl ši šventė ne jums, aš pateikiu 9 filmų aprašymus, kodėl verta juos pamatyti ir priežastis praleisti vakarus „Kino piknike‘‘.

Pradėkime nuo garsių režisierių filmų. Pirmasis filmas, kurį jums rekomenduoja Gintarė – Ispanų režisieriaus Pedro Almodovaro „Chuljeta‘‘. Kino kritikai teigia, kad šis filmas yra „almodovariškiausias“ autoriaus kūrinys. Nenuostabu, kadangi „Chuljeta“ pasižymi ryškiomis spalvomis, ekstravagantiškomis detalėmis, jausmingu garso takeliu ir dramatiškomis scenomis. Filmas sukurtas pagal tris Nobelio premijos laureatės Alice Munro istorijas. Na, o filmo siužetas leis trumpam pasižvalgyti po, kartais labai sudėtingą, bet ryškų vidinį moterų pasaulį.

Antrasis filmas, kurį rekomenduoja Monika – Jim Jarmusch „Patersonas“. Pats režisierius yra pasakęs: „Gyvenimo grožis atsiskleidžia mažose detalėse, o ne dideliuose įvykiuose.“ Šis filmas nėra sėkmės istorija, bet pasakojimas apie sėkmingą gyvenimą. Apie sugebėjimą būti čia ir dabar, stebėti ir pastebėti, klausyti ir įsiklausyti, sustoti ir pasigrožėti. Negali praleisti šio filmo, jei ir tau atrodo, kad tavo kasdienybė tai tik rutiniškai einančios dienos, be jokių reikšmingų įvykių. Šis filmas tau primins, kad kasdienybė nebūtinai turi būti banali ir kiekvienoje dienoje yra kažkas reikšmingo.

Trečiasis filmas – komedija! Daumantas, jums, rekomenduoja Aki Kaurismaki „Kita vilties pusė‘‘. Nors filmas yra apie gana rimtą ir aktualią socialinę temą – pabėgelių krizę, tačiau istorija yra pasakojama komiškų situacijų pagalba. Ir čia puikiai tinka, visiems žinomas posakis „Juokas pro ašaras‘‘. Nors filmas ir priskiriamas komedijos žanrui, tačiau perduoda rimtą žinutę – „Visi žmonės yra vienodi, nesvarbu kokia kalba jie kalba.“ Jeigu ir jūs nemėgstate žiūrėti dramatiškų filmų, o į rimtas problemas žiūrite pro humoro prizmę, šis filmas jums! Beje filme yra paminimas ir Lietuvos vardas, o kodėl jis minimas, galėsite sužinoti „Kino pikniko‘‘ metu!

Kino komanda jums pasiūlys ir ne vieną kino festivaliuose įvertintą filmą. Pirmasis, toks, Gretos rekomenduojamas „Tobuli melagiai’’. Dar viena komedija, kuri garantuoju privers jus ne vieną kartą juoktis taip, kad net nebegirdėsite, ką šneka veikėjai. Neįtikėtinai taiklus filmas, apie mus visus ir mūsų paslaptis. Rekomenduojama visiems, ypač tiems, kurie mano, kad labai gerai pažįstą savo žmoną, vyrą ar geriausią draugą. Kita komedija, kurią jums rekomenduoja Eglė – „Gyveno kartą Uvė’’. Pažiūrėti šį filmą privalote vien dėl pagrindinio personažo Uvės, ryškaus ir įsimenančio ilgam. Rekomenduojama visiems, kurie pasiilgo gražios istorijos, parodančios kasdienybės komiškumą.

Visiškai kitoks filmas, Simonos rekomenduojamas „Paskutinė šeima’’. „Scope100’’ nugalėtojas išsiskiria subtiliomis detalėms ir autentiškai atkurta to laikmečio atmosfera. „Paskutinė šeima‘‘ tai filmas, kuriame telpa kasdienybė, buities detalės ir dramatiški įvykiai. Kodėl turite pažiūrėti šį filmą? Pirma, filmas yra paremtas tikrai įvykiais bei faktais, antra filmas unikaliai pateikia šeimos, kartais visiškai nesuderinamos ir kontrastingos, portretą. Dar viena drama, kurią jums siūlo Eimantas, 6 oskaramas nominuotas „Liūtas‘‘. Filmas gali pasirodyti per daug herojiškas ir per daug teatralizuotas ir jeigu ne filmo pabaigoje pasirodantys užrašai „filmas paremtas tikrais įvykiais‘‘, ko gero galėtume sakyti, kad tikrame gyvenime taip nebūna. Jeigu pasiilgote filmo su jaudinančiomis scenomis ir gera aktorių vaidybą – susitiksime „Kino piknike‘‘.

Laurynas jums siūlo dar vieną komediją „Naujienos iš Marso planetos‘‘. Filmas apie racionalų žmogų Filipą Marsą, gyvenantį ne tokiame racionaliame pasaulyje. Pasitelkdamas puikius aktorius ir šiek tiek juodojo humoro filmas kuria kitokį požiūrį į šeimą. Šis kūrinys jums, jei norite linksmai ir neįpareigojančiai praleisti vakarą.

Na ir paskutinis, beje vienintelis programos dokumentinis filmas, kurį rekomenduoja Judita, pristatytas festivalyje „Nepatogus kinas‘‘ – „Irano reivas‘‘. Jeigu norite pamatyti, kažką tikrai išskirtinio, bei visiškai nešabloniško, šis filmas būtent toks. Visu pirma stebina viena iš filmo pagrindinių tematikų – technomuzika. Tačiau ji labiau pasitarnauja kaip įrankis, laužantis nusistovėjusius tabu ir lemiantis svarbius pasirinkimus. Ne be reikalo šis filmas yra vienas garsiausiai pasaulyje, per pastaruosius metus, nuskambėjąs dokumentinis kūrinys.

Dabar žadėtosios priežastys, kodėl turėtumėte sudalyvauti „Kino piknike‘‘. Deja jų visų išvardinti negaliu, nes jų yra n. Ir užuot sugalvoję priežastis čia neiti, galite sugalvoti, kodėl reikia eiti! O aš pasakysiu tik vieną, tai puiki galimybė per keturias dienas pamatyti įspūdingiausius sezono filmus ir kitaip atšvęsti kiną, o „Kino pikniko” draugai „Maisto dėžutė‘‘ pasirūpins, kad filmo metu neišalktumėte ir perkantiems bilietus į penkis skirtingus seansus ar daugiau, jie padovanos užkandžių dėžutę, specialiai pagamintą „Kino pikniko‘‘ žiūrovui.

Programa

Teksto autorė: Brigita Armonaitytė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA