Kaune atidaryta didžiausia „Plaunu pats“ savitarnos plovykla šalyje | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta didžiausia „Plaunu pats“ savitarnos plovykla šalyje

Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį savitarnos plovyklų tinklas „Plaunu pats“ Kaune, Raudondvario plente, atidarė didžiausią įmonės automobilių plovyklą šalyje. Atidarymo proga automobilius šiandien 12-20 val. galima plauti nemokamai.

Planuojama, kad šiandien apsilankyti suspės apie 250 lankytojų. Vairuotojai savo transporto priemones čia gali plauti įprastu ir bekontakčiu būdais.

„Tai pirmoji tokia didelė mūsų tinklo plovykla nuo 1999-ųjų, čia vienu metu gali būti plaunami 6 automobiliai. Tai atlikti galima tradiciniu būdu – aukšto slėgio pistoleto ir šepečio pagalba bei bekontakčiu būdu – aktyviomis putomis. Šios procedūros metu taip pat naudojamos aktyvios putos, purvą ir mašalus atitirpinančios medžiagos, specialios ratlankių plovimui skirtos priemonės, jos ekologiškos, mažiau žalingos aplinkai bei savaime suyra. Vėliau naudojamas vaškas ir kitos priemonės “, – pasakojo bendrovės „Plaunu pats“ vadovas Saulius Povilėnas.

Jis pažymėjo, kad šios įmonės plovyklose sunaudojama vos 20 l vandens, tokiu būdu vairuotojai irgi prisideda prie aplinkos apsaugos.

Įmonės marketingo vadovas Juozapas Budrikis aiškino, kad plauti savitarnos plovykloje nėra sudėtinga, o visą vasarą šioje plovykloje padės darbuotojas.

„Savitarnos plovyklos tampa populiarios visoje Europoje, nes tai greičiausias ir pigiausias būdas. Be to, žmogus pats atsakingas, kad plaunant niekas nebūtų subraižyta ar apgadinta. Užtrunkama 5-10 min.”, – sakė J. Budrikis. Jis pridūrė, kad įprastai perkama apie penkis, šešis žetonus už 70 ct eur., tad plovimas atsieina apie 4 eurus, žinoma, jei mašina atvyks tiesai iš dumblinos ralio trasos ar miško purvynų – gali prireikti užtrukti ir ilgiau bei sunaudoti daugiau žetonų.

Beje, vasarą šioje Kauno plovykloje suteikiamas 20 proc. ilgesnis plovimo laikas, nei nusipirkta.

Pašnekovas išskyrė, kad Kauno klientai skiriasi nuo kitų: „Pastebime, kad kauniečiai labiau prižiūri savo automobilius, atidžiau jais rūpinasi, turi specialių valiklių, o nuplovę automobilį jį įprastai nudžiovina servetėlėmis ar rankšluosčiais, kad blizgėtų ir išliktų švarus kuo ilgiau”, – atviravo J. Budrikis.

Plovyklos atstovai rekomenduoja automobilį plauti bent kartą per savaitę, tuomet nevyksta cheminių pažeidimų ar papildomų įbrėžimų, dėl įsikibusio purvo.

Į naująsias vokiškas „Kärcher“ plovimo technologijas įmonė investavo daugiau kaip 90 tūkst. eurų. Ketvirta įmonės plovykla Kaune duris atvėrė Raudondvario plente 115E. Tai jau 16-ta tinklo „Plaunu pats“ plovykla šalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA