Prieš uždarant Vilniaus oro uostą – didelis vargas kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Prieš uždarant Vilniaus oro uostą – didelis vargas kauniečiams

delfi.lt 2017/06/14 12:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Liepos 14-oji. Šią datą savo kalendoriuose turėtų pasižymėti vairuotojai, dūstantys spūstyse, kurios kasdien nusidriekia nuo Kauno link Karmėlavos.

Būtent liepos 14-ąją uždarius Vilniaus oro uostą lėktuvai bus nukreipiami į Karmėlavą, o pasiruošimas šiam įvykiui vyksta aktyviai, o kelių darbai lemia didžiules spūstis Kauno ir pakaunės gyventojams.

Atsakingos institucijos teigia, kad kitos išeities nėra – vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe dar lygiai mėnesiui.

Karmėlavoje – statybininkų desantas

Pasiruošimas laikui, kai Kauno oro uostas taps pagrindiniu šalyje – pačiame įkarštyje.

Visų pirma pagrindinėje Karmėlavos Vilniaus gatvėje pluša darbininkai.

„Šioje atkarpoje įrengiamos lietaus nubėgimo sistemos. Darbai jau buvo suplanuoti ir negalime daugiau gyventojų laikyti baloje“, – sako Kauno rajono savivaldybės administracijos vadovas Antanas Nesteckis.

Darbų, kurie iš viso kainuos 3 mln. eurų, finišas numatomas tą pačią liepos 14-ąją.

„Šią dieną visa technika iš kelio turi būti patraukta, vyks tik šaligatvių įrengimo darbai. Tiesa, bus atnaujinta tik kelio atkarpa nuo oro uosto link Kauno“ – DELFI teigė A. Nesteckis.

Spūsčių išvengti nepavyks

Ties Kauno riba arba vadinamąja Muravos sankryža pluša Kelių direkcijos darbininkai. Direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis neslepia, kad sulaukė ne vieno pasipiktinusio vairuotojo skundo.

„Darbus reikia atlikti labai greitai. Kitos išeities nėra – nepatogumų išvengti nepavyks. Žinoma, norime kad nepatogumų būtų kuo mažiau ir tai stengiamės daryti. Mes reaguojame į situaciją ir dirbame maksimaliai greitai“, – sako E. Skrodenis.

Šiuo metu remontuojami nuvažiavimai nuo magistralės A1 link Karmėlavos, bei nuo Kauno link oro uosto. Dėl kelio darbų eismo juostų skaičius sumažėjo ir piko metu nusidriekia didelės transporto spūstys.

„Nusiuntėme techninius prižiūrėtojus, kad įvertintų, kaip vyksta darbai“, – sako E. Skrodenis.

Darbų konkursas buvo paskelbtas dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau dėl teisinių ginčų, kai buvo skundžiami nugalėtojai, biurokratinės procedūros gerokai užsitęsė. Todėl darbai forsuojami, kad būtų spėta viską atlikti iki liepos 14-osios.

DELFI primena, kad Vilniaus oro uostas dėl kilimo – tūpimo kelio rekonstrukcijos uždaromas nuo liepos 14 d. iki rugpjūčio 18 d.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA