Kauniečiai dar vienu būdu įamžino „vaiduoklio“ atminimą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai dar vienu būdu įamžino „vaiduoklio“ atminimą

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Daugybę neigiamų emocijų – apie apleistą, nesutvarkytą, nykstantį Kauną – kėlęs viešbučio „Respublika“ pastatas jau beveik išnyko nuo žemės paviršiaus. Simboliškai „vaiduoklio“ nugriovimas daugeliui miestiečių tapo vilties teikiančiu ženklu, rodančiu, kad miestas atsigauna, tvarkosi, jame vietoje griuvėsių statomi nauji, šiuolaikiški pastatai. Nufilmavę pačių sumanytą vaizdo įrašą, šio pastato istoriją jauni žmonės pavertė dar viena alegorija.

Vos prasidėjus ilgus metus Kauno veidą bjaurojusio milžiniško monolitinio pastato, kuris kažkada turėjo tapti didžiuliu viešbučiu, griovimo darbams, atsirado nemažai menininkų, kurie panoro vienaip ar kitaip įamžinti šio simbolio griūtį. Oficialiame miesto savivaldybės sukurtame filmuke „vaiduoklis“ tapo atsisveikinimo su netvarkomu, apleistu Kaunu, kuriame miesto meras žaismingai repo ritmu kvietė kauniečius tvarkytis.

Prieš keletą dienų portalui „Kas vyksta Kaune“ kaunietis kūrėjas Riedantis Žmogus pateikė nufilmuotą ir sumontuotą savąją „vaiduoklio“ versijos interpretaciją.

„Idėją filmukui sugalvojau daugiau, kaip prieš metus, apie pusę metų truko filmavimas, o premjerai sulaukėme momento, kol viešbutis bus pilnai nugriautas, nes toks finalas atitinka pagrindinę mintį, kurią norime perduoti žiūrovui“, – portalui rašė Riedantis Žmogus.

Pristatydamas savo kūrinį, Riedantis Žmogus kvietė į viešbutį pažvelgti, kaip į vaiko svajonę, kuri taip ir neišsipildė.

„Vaiko svajonė – tai tarsi neužaugęs viešbutis, kuris įsivaizdavo, kad turės personalą, laimingus klientus, bet tai taip ir netapo realybe“, – sako Riedantis Žmogus. Vyras juokavo, kad filmuke jie tarsi leido nors kartą „vaiduokliui“ pasijusti realiu viešbučiu.

„Filmuodamas šį vaizdo įrašą galvojau apie tai, kad mes pernelyg sureikšminame aplinką, kurioje tuo momentu esame. Iš tiesų, tai visai nesvarbu, ar esi palapinėje, ar apleistame pastate, svarbu, kaip pats jautiesi, kokie žmonės tave supa, ar skiri jiems ir sau laiko ir pakankamai dėmesio“, – sakė kūrėjas.

Jo vertinimu, pasisvečiuoti tokiame viešbutyje būtų labai naudinga žmonėms, kurie vertina tik materialius dalykus, bet visiškai nevertina ir nekaupia nematerialaus – dvasinio turto. „Gal atsisėdę ant lentos ar plytos susivoktų, kad jei atimsi iš jų materialius turtus – liks patys džiausi vargšai šiame pasaulyje“, – ironizavo Riedantis Žmogus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA