Š. Jasikevičius paskelbė ar liks vadovauti „Žalgiriui“ | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius paskelbė ar liks vadovauti „Žalgiriui“

R. Tenio nuotr.

Šarūnas Jasikevičius lieka vadovauti Kauno „Žalgiriui“ ir kitam sezonui, praneša portalas basketnews.lt. Tinklalapis „24sek.lt“ skelbia, kad treneris jau apsisprendė karjerą tęsti gimtajame mieste, o artimiausiu metu, kai bus sutvarkyti formalumai, apie tai oficialiai paskelbs ir pats klubas.

Vyriausiojo trenerio išsaugojimas buvo svarbiausia „Žalgirio“ tarpsezonio užduotis ir galvos skausmas. Jasikevičius buvo viliojamas kelių Eurolygos komandų, aktyviausiai – Tel Avivo „Maccabi“ ir „Barcelonos“. Visgi pastarosios pasiūlymas netenkino Jasikevičiaus, o „Maccabi“ variantas buvo atmestas nepaisant to, kad ši komanda Šarui siūlė 2-2,5 karto didesnį atlyginimą.

Jasikevičius turėjo sutartį kitam sezonui, tačiau „Žalgiris“, „BasketNews.lt“ žiniomis, pasiūlė naują dvejų metų kontraktą, pagal kurį treneris per sezoną uždirbtų apie pusę milijono eurų. Tai būtų didžiausia visų laikų trenerio alga „Žalgiryje“.

Nuo 2013 metų „Žalgirio“ spalvas ginantis Jasikevičius čia pabaigė savo krepšininko karjerą, pradėjo trenerio karjerą būdamas Gintaro Krapiko asistentu, o nuo 2016 metų sausio yra klubo vyriausiasis treneris.

Šį sezoną Jasikevičiaus vedamas „Žalgiris“ Eurolygoje iškovojo 14 pergalių iš 30 galimų ir užėmė 10-ąją vietą.

Treneris po penktadienį iškovoto eilinio LKL trofėjaus atskleidė, kad naujo sezono komplektacijos darbai jau kaip reikiant įsibėgėję.

„Komandos komplektacija juda. Stengsimės eiti į priekį, būti atletiškesni. Turime jauną komandą, ji gali eiti į priekį, trenerių štabas taip pat. Manau, kad kaip visada nelabai gausime pirmų opcijų krepšininkų turguje. Stengsimės dirbti. Daug kur darbas jau seniai pradėtas ir stengsimės, kad tai vyktų. Dabar atvykti į 10-ąją Europos komandą yra didesnis lygis nei atvykti į 16-ąją, kaip visi galvojo prieš sezoną“, – sakė Jasikevičius.

Nepaisant to, kad Jasikevičius lieka, Kauno klubas atsisveikins su pagrindiniu atakų organizatoriumi Leo Westermannu. „BasketNews.lt“ žiniomis, prancūzas jau priėmė gerokai pelningesnį kito klubo pasiūlymą, o „Žalgiris“ už jį gaus išpirką.

„Žalgirį“ paliks ir Brockas Motumas, kurio vertė taip pat gerokai išaugo, greičiausiai nebeliks Augusto Limos ir Renaldo Seibučio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA