Kaunietis: verslininkai gatvę pavertė sąvartynu, o gyventojai turi už tai mokėti | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: verslininkai gatvę pavertė sąvartynu, o gyventojai turi už tai mokėti

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Kaune bei kituose miestuose jau kurį laiką galima rasti ne tik įprastus konteinerius atliekoms išmesti, bet ir atskirus, skirtus rūšiuoti skirtingo tipo šiukšles. Kaunietis užfiksavo elgesį be skrupulų ir neslėpė pasipiktinimo, Mat, didieji buitinių atliekų konteineriai, šalia jo namų, – naudojami savavališkai ir ne visai pagal paskirtį.

„Jau ne pirmą kartą atkreipiu dėmesį, kad Švenčionių gatvėje, Kaune, prie autolaužyno stovinčiuose, „Kauno švaros“ konteineriuose sukrautos įvairios išardytų automobilių dalių liekanos: automobiliniai stiklai, alyva ištepti skudurai, sėdynės, filtrai ir kitos panašaus pobūdžio atliekos“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Vyras teiraujasi, ar įstatymai leidžia taip išmetinėti minėtas šiukšles..? Galbūt jos turėtų būti tvarkomos atskiriant jas nuo bendrųjų komunalinių atliekų, perduodant šią atsakomybę tam tikroms specializuotoms įmonėms..?

„Ką galvoja verslininkai? O gal čia „Kauno švarai“ nesvarbu, ką išveža į sąvartyną, ir kaip teršiama aplinka? Vykstant tokiems dalykams keliamos kainos ir paprastų gyventojų šiukšlių išvežimui“, – skundžiasi kaunietis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai, norėdami padėti vyrui išspręsti nemaloniai susiklosčiusią situaciją, kreipėsi į bendrovės „Kauno švara“ Atliekų tvarkymo skyriaus vadovą Rimą Grigonį.

„Šios atliekos nėra priskiriamos mišrioms komunalinėms atliekoms. Jos negali būti vežamos nei į mechaninio-biologinio-apdorojimo stotį (MBA) Kaune, nei į sąvartyną. Su bendrove „Kauno švara“ minima įmonė turi tik komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų sutartį. Todėl toks įmonės ūkinėje veikloje susidariusių atliekų laikymas komunalinių atliekų konteineriuose bei neatskyrimas nuo mišrių komunalinių atliekų prieštarauja nustatytiems reikalavimams“, – komentavo Atliekų tvarkymo skyriaus vadovas.

Jis tikino, jog  įmonė bus perspėta ir informuota apie tinkamą atliekų tvarkymą. Jai esą taip pat bus sudarytos sąlygos persirašyti atliekų tvarkymo sutartį, įsivertinus ir tokio tipo atliekas.

Ar jūsų gyvenamoje aplinkoje taip pat savivaliaujama? Kokios priemonės, jūsų nuomone, būtų veiksmingiausios pažabojant šitaip, kaip pasakoja kaunietis, besielgiančius asmenis?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA