Sunkiai sergančios kaunietės artimųjų padėka: kai tokie gydytojai, net skausmas nebaisus | Kas vyksta Kaune

Sunkiai sergančios kaunietės artimųjų padėka: kai tokie gydytojai, net skausmas nebaisus

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Sergančiam žmogui kaip niekam kitam reikia rūpesčio ir pagalbos. Pagrindinės viltys tokiais atvejais dažniausiai dedamos į šeimos narius ar medikus. O kas, jei pasirūpinti ir atnešti vaistų ar kitaip pagloboti nėra kam? Belieka pastarasis variantas – kreiptis į medicinos darbuotojus. Tačiau ne paslaptis, jog pasitaiko visko – geranoriškos pagalbos ne visada sulauksi ir iš tų, kurie davę Hipokrato priesaiką. Tačiau šį kartą apie šviesiąją reikalo pusę.

Pasak portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistus informavusių kauniečių, onkologine liga serganti ir sunkiai pajudėti po chemoterapijos kursų galinti moteris, rūpinasi savimi namuose pati. Esą būtinoji slauga jai nesuteikiama dėl to, jog moteris gydoma chemoterapija bei naudojasi kitomis gydymo paslaugomis.

„Ji negali paeiti, nes visiškai apleidusios jėgos. Moteris įdeda daugybę pastangų vien tam, kad pavyktų nueiti į tualetą. Vaikų ji neturi – tik giminaičius, kurie ja rūpinasi tik tiek, kiek gali. Visai neseniai mėgindama pasiekti tualetą, moteris bandė atsikelti iš lovos, tačiau nesėkmingai – nukrito. Kone valandą šliauždama mėgino pasiekti telefono ragelį, kad prisikviestų pagalbą“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Pasak kauniečių, moteriai nukritus, bene žaibo greičiu atskubėję medikai vėliau patvirtino, jog šiai lūžo dubens kaulas. „Greitosios pagalbos brigada atvyko maždaug per dešimt minučių. Komandoje Nr. 1508 tąkart dirbo gydytojai Tomas Bernatavičius ir Ričardas Gabrilavičius. Gydytojas Tomas sužavėjo kantrybe ir dėmesingumu pacientei. Buvo matyti jo profesionalumas – išsamiai klausinėjo su įvykiu susijusių detalių bei kruopščiai analizavo situaciją“, – pasakoja ligonės artimieji.

Giminaičių teigimu, minėtasis gydytojas – itin taktiškas, rūpestingas, pagarbiai elgėsi su paciente. Moteris, kuriai į pagalbą suskubo šie medikai, esą prasitarė, jog esant tokiems gydytojams, net skausmas nėra baisus, jei pavyksta pakliūti į tokias rūpestingas rankas.

Negana to, paramedikas R. Gabrilavičius gelbėdamas ligonę nestokojo humoro jausmo ir itin maloniai su ja bendravo. Taip elgdamasis jis esą pašalino pacientės įtampą, nesuteikdamas nutikusiai situacijai dramatiškos nuotaikos kaip dažnai pasitaiko.

„Mus sužavėjo švelnus ir empatiškas gydytojų elgesys. Tikime, kad kitų medikų komandų nariai su savo pacientais elgiasi taip pat maloniai. Tačiau tai – mūsų artimam žmogui nutikęs atvejis. Itin gera žinoti, kad gydytojai šitaip stengėsi apsaugoti, tą, kuri mums tokia brangi. R. Gabrilavičius net greitosios medicinos pagalbos automobilį vairavo taip tarsi norėdamas apsaugoti ligonę nuo bet kokio paaštrėjančio skausmo – net duobes apvažiavo vairuodamas“, – sako moters artimieji.

Tačiau tuo ligonės kelionė į gydymo įstaigą nesibaigė. Esą nuvežus ją į Kauno klinikas, paaiškėjo, jog čia nėra laisvos vietos palatose. Buvo iškviesta kita greitosios medicinos pagalbos brigada, tam, kad pervežtų susižeidusią moterį į „Kauno Raudonojo Kryžiaus“ ligoninę. „Sutapimas ar likimas? Medikų komanda nr.12 ir gydytojas Tomas Pasakinskas – užkariavo pacientės simpatiją, prisistatydamas vardu ir pavarde“, – šypteli kauniečiai.

Moters giminės dėkoja šiems medikams už žmogiškumą ir profesionaliai atliktą darbą. „Ištikus tokioms situacijoms, kai prireikia medikų pagalbos, linkime visiems, kad jumis pasirūpintų tokie žmonės kaip šie“, – atvirauja ligonės artimieji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA