Kas vyksta Kaune birželio 9-11 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 9-11 dienomis? (renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jei praėjusį savaitgalį dar buvo galima pagalvoti, jog vasara ateiti neskuba, šio savaitgalio orų prognozė tokių abejonių nekelia – prognozuojami saulėti orai, 20 laipsnių stulpelį perkopsianti šiluma. Tačiau kviečiame nepabėgti toli iš Kauno ar jo apskrities – savaitgalis vėl dovanoja visą puokštę įvairiausių renginių.

„Citadele Kauno Maratono“ savaitgalis

Ištvermė ir valia. Tokių savybių reikia ne vienam, pasiryžusiam įveikti norimą distanciją „Kauno maratone“. Būtent apie šias dvi savybes bus galima sužinoti daugiau specialiai prieš maratoną rengiamuose seminaruose. Penktadienį-šeštadienį „Žalgirio arenoje“ bus pravesta beveik 10 skirtingų lektorių vedamų seminarų. Dalyvavimas nemokamas. O kai jau būsite savo mintis pakreipę tinkama linkme, fizines jėgas galėsite išbandyti sekmadienį vyksiančiame maratone. Daugiau informacijos apie jį rasite čia.

Birštono kurorto šventė „Birštonas OŠIA“

Visai šalia Kauno įsikūręs kurortas mini jau 171-ąjį gimtadienį ir miestas oš visą savaitgalį. Įvairios pramogos – nuo muzikinių pasirodymų iki Nemuną banguoti priversiančių sportinių varžybų – jūsų lauk nuo penktadienio iki sekmadienio popietės. Daugiau informacijos ir detalią programą galite rasti renginio aprašyme. Dalyvavimas nemokamas.

LKL Finalas: Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Penktasis LKL finalo serijos mačas bus pilnas įtemptų akimirkų – jeigu mūsų miesto komandai pavyks, tai bus paskutinės šio sezono varžybos. Nenurimstanti Panevėžio „Lietkabelio“ komanda bandys apginti garbę ir palenkti rungtynių eigą savo naudai, taigi kiekvieno sirgaliaus pareiga – ateiti ir palaikyti komandą svarbiausiose sezono rungtynėse. Nudažykim „Žalgirio“ areną žaliai. Renginys mokamas.

Vandens formulių F2 čempionatas

Tūkstančiai sirgalių traukia į užsienio šalis pamatyti greičiausių pasaulyje laivų lenktynių. Kauniečiams to neteks daryti, nes patys laivai atplauks į Kauną – jau šį savaitgalį, birželio 10-11 dienomis, Kauno mariose vyks vandens formulių F2 pirmasis Pasaulio čempionato etapas ir gliserių „FR-1000” Europos čempionatas. Tai pirmasios tokio aukšto lygio vandens formulių lenktynės laikinojoje sostinėje. Sirgaliai galės mėgautis išskirtine galimybe pamatyti įspūdingu greičiu vandenį raižysiančias formules vos už keliasdešimt metrų nuo žiūrovų zonos. Renginio stebėjimas mokamas.

Dėl renginio bus ribojamas eismas Kauno HE tiltu.

Pažaislio muzikos festivalis: Johann Strauss muzika ant vandens

Tradiciniu tapęs festivalio koncertas „Johann Strauss muzika ant vandens“ kiekvienais metais sutraukia galybę klausytojų, tad ir šį kartą organizatoriai tiki, kad puikus penktadienio oras bei nuostabi jachtklubo aplinka leis daugeliui melomanų pasimėgauti nuotaikinga bei žavia Johann Strauss kūryba. Renginys mokamas.

Filmo „Pernelyg laisvas žmogus“ premjera

Kino centras „Romuva“ šeštadienį kviečia iš arčiau pamatyti vieno iškiliausių žmogaus teisių ir demokratijos gynėjų Boriso Nemcovo biografiją sudėtą į kino juostą „Pernelyg laisvas žmogus“. Dėl šio seanso specialiai į Lietuvą atvyks filmo autoriai ir B. Nemcovo bendražygiai, dalyvaus kino kritikai ir demokratinės Rusijos šalininkai. Filmo premjera vyks birželio 10 d. 17 val. laikinoje „Romuvos” kino salėje, įsikūrusioje Nacionalinio Kauno dramos teatro mažųjų salių kiemelyje (Kęstučio g. 62, Kaunas). Peržiūra mokama.

Daugiau renginių galite rasti mūsų renginių kalendoriuje. Taip pat norime perspėti, jog prieš kur nors vykdami, sektumėte naujienas apie eismo sąlygas – savaitgalį numatomi apribojimai norintiems važiuoti Kauno HE tiltu. Gražaus savaitgalio ir gerų reginių!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA