Kaune pareigūnams duris atvėrė unikali praktinio mokymo klasė | Kas vyksta Kaune

Kaune pareigūnams duris atvėrė unikali praktinio mokymo klasė

Policijos nuotr.

Ketvirtadienį Kauno policija oficialiai pristatė nuo šiol Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariate veiksiančią unikalią praktinio mokymo klasę, skirtą tobulinti pareigūnų įgūdžiams.

Pareigūnai čia tiek darbo metu, tiek ir po jo nuolat galės tobulinti įvykio vietos apsaugos, pėdsakų paieškos, įkalčių rinkimo ir įpakavimo įgūdžius. Patalpoje įrengtos atskiros erdvės (biuro, buto, sandėlio), padėsiančios tobulintis įvairiomis sąlygomis.

Tam specialiai įrengtos ir skirtingos grindų dangos, įvairiausios detalės, ant kurių ne visi įkalčiai matosi plika akimi. Šalia patalpos stovės ir nebenaudojamas automobilis, kaip dar viena skirtinga įvykio vieta, smėlyje bus palikti tiek batų, tiek ir transporto priemonių ratų žymės. Pasak policijos vadovybės, ateityje planuojama, kad automobilyje ir patalpoje atsiras šūvio žymių, kraujo pėdsakų, naujų detalių, kurias besitobulinantys turės pastebėti, užfiksuoti ir įvertinti.

„Čia pareigūnai gali ramiai apžiūrėti įvykio vietą, įvertinti situaciją, paimti paliktus nusikaltimo įkalčius. Taip bandome sukurti pagalbinę priemonę mūsų pareigūnams”, – pristatyme pasakojo Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Kauno apskr. VPK Kriminalistinių tyrimų valdybos viršininkas Vilius Žurumskas, atsakingas už vyksiančius mokymus, įsitikinęs, kad ši praktinio mokymo klasė padės tobulinti įgūdžius tiek pareigūnams, dirbantiems policijos komisariatuose, tiek ir specializuotuose padaliniuose. Pasak jo, bus apgalvojamos įvairios situacijos ir temos. „Bandysime pareigūnams suteikti kuo realesnę situaciją, su kuria jie gali susidurti tarnybos metu. Nuolat temas atnaujinsime, patalpas papildysime naujomis detalėmis. Taip kelsime mūsų pareigūnų kvalifikaciją“, – teigia V. Žurumskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA