Gal ne visi kauniečiai žino, kad jų mieste – tarp pasaulio geriausiųjų patenkantis universitetas | Kas vyksta Kaune

Gal ne visi kauniečiai žino, kad jų mieste – tarp pasaulio geriausiųjų patenkantis universitetas

Organizatorių nuotr.

Žinia, kad šįryt paskelbtame naujausiame tarptautiniame universitetų reitinge Vilniaus Universitetas pakilo net per 80 pozicijų ir įsitvirtino 401–410 vietoje tarp 26 tūkst. pasaulio universitetų, labai pradžiugino ne tik vilniečius, bet ir Kauno akademinę bendruomenę bei gausų būrį studentų. Gal ne visi kauniečiai žino, bet mūsų mieste veikiančiame Vilniaus Universiteto Kauno fakultete mokosi studentai tiek iš visos Lietuvos, tiek iš užsienio.

[galerija kiek=”4″]

VU Kauno fakultetas įsikūręs senamiestyje

Nedidelis Vilniaus Universiteto padalinys įsikūręs jaukioje Kauno senamiesčio Muitinės gatvėje. Senąją dvasią išlaikiusios modernios auditorijos, jauki kamerinė aplinka primena, kad patekai į seniausią Lietuvos ir vieną seniausių Europos universitetų. „Kauno fakultetas turi ne vieną išskirtinę studijų programą, kurių nerasite jokioje kitoje Lietuvos aukštojoje mokykloje. Tarp tokių gerųjų pavyzdžių pretenduoja patekti tokios specialybės, kaip audiovizualinis vertimas, arba šiuo metu itin didelio susidomėjimo sulaukianti kibernetinės saugos mokymo programa“, – sako Kauno fakulteto dekanas Kęstutis Driaunys.

Studijuojantys Kaune gali pasirinkti iš 9 bakalauro ir 10 magistro studijų programų. Tarp populiariausių pasirinkimų – užsienio kalbų studijos, IT pagrindai, finansų ir apskaitos studijos, kultūros vadyba ir kitos.
Šiuo metu fakultete studijuoja 770 studentai, iš kurių 599 – bakalauro ir 165 – magistrantūros studijose. Septyniose fakulteto katedrose dirba 84 dėstytojai, tarp jų: 22  profesoriai, 31 docentas, 31 lektorius. Per daugiau nei penkis gyvavimo dešimtmečius Vilniaus universiteto diplomai buvo įteikti daugiau 15 tūkstančių VU Kauno fakulteto absolventų.

Svarbiausias pasiekimas nepriklausomos Lietuvos istorijoje

Pirmą kartą Vilniaus universitetas tarp 500 geriausių pasaulio universitetų tarptautiniu mastu pripažintame reitinge „QS World University Rankings 2018“ pateko pernai. Šiemet skirta 401–410 vieta yra didžiausias universiteto rezultatas nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

Geriausiai VU įvertintas reputacijos tarp darbdavių, akademinės reputacijos bei studentų ir dėstytojų santykio srityse. Jose VU rodikliai buvo aukščiausi tarp visų šalies universitetų.

„Šie pasiekimai per pastaruosius dvejus metus yra sunkaus visos mūsų akademinės bendruomenės darbo rezultatas, demonstruojantis moksleiviams, kad Lietuvoje, Vilniaus universitete, galima įgyti aukštos kokybės, tarptautiniu lygiu pripažįstamą išsilavinimą. Kartu tai ženklas, kad aukštojo mokslo reformos kontekste privalome ieškoti sprendimų, kurie dar labiau sustiprintų mūsų stiprybes, ir pagaliau pradėtume kalbėti apie lyderystę ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų“, – džiaugėsi VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

Anot rektoriaus, universitete vykdomi kokybiniai pokyčiai brėžia naujus standartus šalies aukštojo mokslo sistemoje ir atspindi valstybės siekius turėti pasauliniu mastu konkurencingą aukštąją mokyklą.

„Esame tarp 1,5 proc. pasaulio geriausiųjų. Tai – džiugi žinia visai šaliai, siekiančiai didesnio matomumo ir tarptautinio konkurencingumo. Kartu su Tartu universitetu Estijoje tapome aiškiais Baltijos šalių regiono lyderiais, aplenkėme Lenkijos universitetus. Akivaizdu, kad universitetas žengia tinkama kryptimi ir jame dirba pasaulinio lygio mokslininkai, jau dabar glaudžiai bendradarbiaujantys su garsiausių pasaulio universitetų tyrėjais“, – teigė rektorius.

„QS World University Rankings“ yra didžiausias nepriklausomas pasaulinis universitetų reitingas, sudaromas kasmet nuo 2004 m. Šiemet iš viso svarstytos daugiau nei 4 tūkst. universitetų paraiškos, beveik tūkstantis universitetų buvo įvertinti.

Galutiniai rezultatai sudaromi vertinant akademinę reputaciją, reputaciją tarp darbdavių, studentų ir dėstytojų santykį padaliniuose, citavimo dažnumo rodiklį, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių. Praėjusiais metais VU pasauliniame reitinge užėmė 481–490 vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA