Birštono kurorte – miesto šventė „Birštonas ošia“ | Kas vyksta Kaune

Birštono kurorte – miesto šventė „Birštonas ošia“

D. Adomaitytės nuotr.

Nuo penktadienio Birštono kurortas švęs miesto gimtadienį, kuris tęsis iki pat sekmadienop. Trijų dienų festivalyje „Birštonas Ošia“ susirinkusiųjų laukia apie 40 skirtingų renginių ir pramogų.

[galerija kiek=”24″]

Pagrindiniai šventės akcentai: nuotaikingas Sauliaus Prūsaičio koncertas su grupe, vandens motociklų ir barbekiu čempionatai, pramogos šeimoms ir jaunimui bei „Birštono piknikas“.

Birželio 9 d., penktadienį, susirinkusiems puikų vaizdą dovanos nuo Birštono kurorto neatsiejami oro balionų skrydžiai ir ugnies paradas kurorto gatvėse. Apie kurorto vasaros sezono pradžią skelbs nuotaikinga miesto gyventojų ir svečių eisena bei šventinis koncertas savivaldybės aikštėje. Kaip ir kasmet, išskirtinis dėmesys bus skiriamas kino mylėtojams – miesto stadione bus iškilmingai skelbiamas kino festivalio „Sidabrinės gervės“ atidarymas, o iškart po jo demonstruojami festivalio filmai. Aktyviausi kurorto svečiai bus kviečiami į naktinį orientacinį „Pažinkime Birštoną naujai“ Centriniame miesto parke.

Birželio 10 d., šeštadienį, norintys sveikai pabusti, kviečiami į mankštas skirtingose kurorto vietose. Nuo ankstyvo ryto Nemuno vandenyje oš Lietuvos vandens motociklininkų čempionato Birštono taurės etapo dalyviai. Maisto mylėtojus į vieną vietą suburs Dvyliktasis atviras Lietuvos barbekiu čempionatas, kuriame bus siekiama žuvies rekordo. Čia iš 100 kg žuvies filė bus sudėliotas Birštono simbolis – banginis. Čempionate skirtingose kategorijose varžysis 16 komandų iš 6 valstybių.

Jaunimo erdvėje po atviru dangumi taip pat netrūks pramogų. Vyks šaudymo iš lankų turnyras, sportininkų pasirodymai, estafetės bei žaidimai. Krantinėje prie Vasaros estrados, kurorto svečiai galės pasinerti į tikrą spalvų terapiją. Čia bus laidomi didžiulio dėmesio sulaukę aitvarai-milžinai.

Pagrindinį kurorto šventės vakarą pradės gatvės gimnastikos „Project Mayhem“ komandos pasirodymas ir vandens motociklų dalyvių paradas Vasaros estradoje. Muzikinėje šventės programoje laukia fiesta su ansambliu „Diksai“, grupe „Tabasco“ ir nepakartojamu Sauliumi Prūsaičiu bei grupe. Vidurnaktį Birštono kurorto padangę nušvies šventiniai fejerverkai bei lazerių šou.

Birželio 11 d., sekmadienį, visi kurorto svečiai ir gyventojai kviečiami į tradicinius Merės šventinius pusryčius savivaldybės aikštėje. Miesto gimtadienio šventę pabaigs grandiozinis „Birštono piknikas“. Naujo formato renginyje susirinkusieji bus kviečiamos pasinerti į piknikavimo kultūrą. Šventės dalyviams gyvo garso koncertą dovanos grupė „Arbata“. Pikniko metu į kulinarinę kelionę kvies naują knygą pristatanti Nida Degutienė bei „Gastro erdvėje“ įsikūrę maisto autobusiukai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA