Fotografas J. Danielevičius papasakos apie pabėgimą į Maroką | Kas vyksta Kaune

Fotografas J. Danielevičius papasakos apie pabėgimą į Maroką

J. Danielevičiaus nuotr.

Kauno Vinco Kudirkos biblioteka kviečia birželio 13 d. antradienio vakarą po dienos darbų atsiplėšti nuo kasdienybės ir bent trumpam mintimis pabėgti į egzotiškąjį Maroką.

Čia vyks susitikimas su kelionės į Maroką organizatore Daiva Mikuckaite ir fotografu Jonu Danielevičiumi. Susitikimo metu bus pasakojami kelionės į Maroką įspūdžiai ir atidaroma kelionės fotografijų paroda.

Berberų, arabų ir maurų kultūra, rytietiški prieskoniai, Sacharos dykumos peizažas, Atlaso kalnai, palmių oazės, vandenyno pakrantės… Keliaujant Maroko „atradimas“ laukia kiekviename žingsnyje: klaidžiojant siauromis gatvelėmis Medinoje, nakvojant riaduose, valgant tadžiną tradicinio stiliaus kavinėse, žavintis mozaikų grožiu mečetėse, stebintis archajiška technika atliktais meistrų ir amatininkų dirbiniais spalvingose ir chaotiškose turgavietės.

„Kelionės po Maroką viziją sudariau jau labai seniai, skaitydama rytietiškas pasakas, Tahiro Shaho knygą „Kalifo rūmai. Metai Kasablankoje“ ir „Tūkstančio ir vienos nakties šalyje“, besižavėdama unikaliomis mozaikomis, Maroko sodais, vidiniais riadų kiemeliais ir medinomis, uostydama rožių absoliutą, naudodama Maroko arganų aliejų ir gasulo molį iš Atlaso kalnų, įsivaizduodama Marakešo turgaus šurmulį ir kvapus, Feso medinos gatvelių labirintą, studijuodama istoriją ir Maroko gamtos grožybes – dykumas, gražiausias vandenyno pakrantes, kalnus, kanjonus, miestus ir autentiškus kaimelius, klausydama ten buvusių susižavėjusių draugų pasakojimų, „keliaudama“ kartu su jais peržiūrint tūkstančius nuotraukų ir išgvildenusi žaviausias detales to, ką būtinai turime pamatyti, užuosti, paragauti, paliesti ir pajausti ir … nufotografuoti…“ – teigia kelionės į vieną įdomiausių ir egzotiškiausių šalių Afrikos žemyne organizatorė Daiva Mikuckaitė.

„Fotografuoti į Maroką keliavau trečią kartą, tačiau kiekvieną kartą jis sugeba nustebinti iš naujo. Kas kartą vėl pasijuntu atradėju, nes niekas nebūna taip pat, kaip praeitoje kelionėje. Besikeičiantis šurmuliuojantis Maroko ritmas atsiskleidžia vis kitaip, o vaizdai ir žmonės, užfiksuoti fotografijose, pasakoja jau naujas istorijas“, – sako fotografas Jonas Danielevičius.

Renginys „Pabėgimas į Maroką“ vyks birželio 13 d., antradienį, 17 val. bibliotekoje (Laisvės al. 57).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA