Savaitgalį ties Birštonu Nemunas banguos lyg jūra | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį ties Birštonu Nemunas banguos lyg jūra

Organizatorių nuotr.

Savaitgalį Birštonas švęs – šiemet 171-ąjį kurorto gimtadienį švenčiantis miestas gyventojams ir svečiams ruošia visą puokštę pramogų. Viena iš jų – birželio 10-11 dienomis Birštone, Nemuno pakrantėje, netoli vasaros estrados, vyks Lietuvos vandens motociklų čempionato pirmasis etapas, kurį organizuoja Lietuvos vandens motociklų sporto federacija. Birštono miesto šventės metu tapo įprasta, jog Nemuno vanduo banguoja lyg jūroje, kadangi kiekvienais metais čia susirenka vis didesnis būrys stipriausių Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Lenkijos vandens motociklų sporto sportininkų.

„Visad smagu atvykti į varžybas Birštone, čia mus maloniai pasitinka ir sulaukiame didžiulio žiūrovų palaikymo, kuris mus tik stumia pirmyn bei skatina tobulėti, tiek kaip sportininkus, tiek kaip organizatorius.“- dalinosi įspūdžiais apie artėjančias varžybas, Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Šiais metais sportininkams bus skirtos 9 atskiros klasės, kurios yra suskirstytos pagal sportininkų amžių bei patirtį, vandens motociklo technines charakteristikas. Tai pirmosios šio sezono varžybos Lietuvoje. Šios varžybos ne visiems sportininkams yra pirmasis startas šiais metais. Keli lietuviai jau spėjo pasirodyti Latvijos čempionato etape, kuriame Lietuvos atstovai buvo tarp prizininkų. Taip pat keli lietuvaičiai tik ką yra sugrįžę iš Italijos, kur vyko Pasaulio čempionatas. „Dalyvavimas Pasaulio čempionate įrodė, jog mūsų šalies vandens motociklų sporto lygmuo nenusileidžia kitoms šalims. Skubėjome grįžti į Lietuvą, kad spėtume pasiruošti Lietuvos čempionato varžyboms.“- džiaugėsi pasiekimais sportininkas Mindaugas Jačiauskas.

Sekmadienį duoklė mėgėjams

Sekmadienį Lietuvos vandens motociklų sporto federacija atiduos duoklę vandens motociklų sporto megėjams, kurie savo jėgas galės išbandyti slalomo varžybose. Šio pobūdžio varžybose sportininkai ir mėgėjai varžosi atskirose klasėse, startuodami po vieną, varžybų metu fiksuojamas per trumpiausią laiką įveiktas ratas. Neturintiems vandens motociklo, bet norintiems išbandyti savo jėgas, organizatoriai sukūrė atskirą klasę, kurioje technika pasirūpins patys organizatoriai. „Jau ne pirmi metai, kaip organizuojame slalomo varžybas. Pradinė mintis buvo pritraukti kuo daugiau sportininkų į savo, tuo metu nedidelį, būrelį ir tai mums pavyko. Šiuo metu yra ne vienas profesionalas, kuris savo karjerą pradėjo slalomo varžybose. Vėliau šių varžybų idėja pakito, mes kvietėme ir iki šiol kviečiame visus nebūti „vandens chuliganais“ ir savo energiją išlieti varžybose.“- apie slalomo varžybų idėją kalbėjo Tomas Gurkšnys.

Visus norinčius pajusti krantinėje tvyrantį azartą, pamatyti įnirtingas kovas vandenyje, kviečiame į Birštoną. Žiūrovams renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA